Hírek

2017.06.26. 19:25

Gazdag programokkal csalogat a kenesei nyár

BALATONKENESE - Közös ünnepléssel, tánccal és zenével nyílt meg június 24-én, szombaton a 2017-es balatonkenesei szezon. A város egyik fő rendezvényközpontja a nyári hónapok alatt a Vak Bottyán strand mellett található Széchenyi park lesz.

Leitner Vera

- Az eddigi hagyományoknak megfelelően nyárra, elsősorban hétvégére nagyszerű műsorokat, programokat szerveztünk, pont azért, hogy ha vendégeink látogatásukkal már megtisztelik a várost, szórakozni tudjanak, s legyen lehetőségük kikapcsolódni itt, a Balaton legszebb pontján, Balatonkenesén - mondta el Tömör István polgármester szezonnyitó beszédében a Széchenyi parkban, ahol rendszeres programkínálat, fellépők várják a vendégeket a nyári hétvégéken.

Június 29-én veszi kezdetét a parkban a négynapos, ingyenes családi rendezvény, a Balaton fesztivál, mely egyedülálló válogatást kínál a hazai könnyűzene és a gasztronómia palettájáról, s ez csak a kezdet: a nyár folyamán utcabál, koncertek, musicalcsemegék és nemzeti, görög, latin, indiai, csángó estek várják a feltöltődni, kikapcsolódni vágyókat.

A szezonnyitón helyi és környékbeli fiatalok, a Kid Rock & Roll SE táncosai is színpadra léptek
Fotó: Leitner Vera

A város azonban nem csupán a Balaton-parton készül programokkal a látogatók és a helyiek számára. A strandtól nem messze, a város központjában található Kálvin János térre megálmodott Zenei csemegék a KultUdvarban elnevezésű rendezvénysorozat hangulatos Piaf-sanzonestet, Sebestyén Márta-koncertet, régi zenei kincseket és dzsesszkoncertet is tartogat az érdeklődők számára.

- Kívánom, hogy a szezon alatt vendégeinknek sokszor legyen idejük eljönni hozzánk, s napközben a strandon tudják kipihenni a dolgos hétköznapok fáradalmait, itt találjanak felüdülést.

A szezonnyitó ünneplés a Kid Rock & Roll sportegyesület fiataljainak műsorával indult, majd Winand Gábor és Neumann Balázs lépett a színpadra, hogy egy dzsesszkoncerttel tegyék valóban hangulatossá az első igazi balatoni nyári hétvégét. A napot a győri HelloKids zenekar utcabálja zárta, ám csak a következő hétvégéig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!