Hírek

2017.07.14. 19:45

Semmelweis nap Balatonfüreden kitüntetésekkel

BALATONFÜRED - A Semmelweis nap alkalmából átadták a Balatonfüred egészségügyéért díjakat. Idén Kugler Imréné gyógytornász és Korányi László orvos kapta meg a kitüntetést.

Sági Ági

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelwis Ignác, az anyák megmentője. Ebből az alkalomból országszerte megemlékezéseket tartanak és az egézségügyben dolgozókat ünneplik. Tegnap Balatonfüreden tartották a városi Semmelweis napot.

Ezen Csincsi Mariann fuvolajátéka után Ács Károly a Városi Szakorvosi Rendelőintézet igazgatója tartott rövid köszöntőt, majd Kiss József főorvos életútja felidézésével Semmelweis Ignácra emlékezett. A Balatonfüred egésszégügyéért díjat a város képviselőtestülete idén is két embernek ítélte oda. A képviselőtestület nevében az ünnepségen részt vett Hári Lenke alpolgármester és Molnár Judit képviselő.

Kugler Imréné és Korányi László a kitüntetés átvétele után
Fotó: Sági Ági

A díjakat Bóka István polgármester adta át. Az idei díjazottak Kugler Imréné gyógytornász és Korányi László orvos lettek. Kugler Imréné 1978-tól 2016-ig dolgozott az Állami Szívkórhában, mellette aktív tagja, később egyik vezetője lett a Füredi Szív Egyesületnek, ami a szívbetegségek megelőzéséért és az egészséges életmód népszerűsítéséért sokat tesz a városban.

Korányi László a 90-es években igazgatóhelyettesként a belgyógyászati osztály vezetőjeként dolgozott a szívkórházban. Később oszteoporózis vizsgálóhelyet hozott létre a városban. Szervezi és működteti egy gyógyszerfejlesztő kft. munkáját, amely egyben cukorbeteg szakellátó hely is. Rendelési idejében a betegellátásban is részt vesz.

A díjak átadása után Ács Károly gratulált Komárominé Polgár Juditnak, akit a Védőnők napján Veszprémben részesítettek szakmai elismerésben. Ács Károly elmondta azt is, hogy egy nyertes pályázat révén hamarosan egy 100 négyzetméteres ráépítés valósulhat meg a rendelőintézeten, ami a város védőnőinek nyújt majd jobb munkakörnyezetet. Az ünnepség ebéddel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!