Hírek

2017.07.14. 16:36

Újra itt a pápai Pegazus parádé!

Pápa - Kiállításmegnyitóval, rengeteg játékkal és mókával vette kezdetét a kétnapos Pegazus parádé, melynek középpontjában idén a fák állnak.

Polgár Bettina

Pénteken a Pegazus Színház által meghirdetett gyermekalkotói pályázat győzteseit díjazták, a színes művekből pedig kiállítás is nyílt a teátrum Szent István úti épületében. Végh Zsolt, a pápai színház társigazgatója elmondta, nagyon sok pályamunkát kaptak, és a zsűri döntése nyomán harminc gyermek részesült jutalomban.

Végh Zsolt kiemelte, a beküldött rajzokból visszajelzést kapnak arról, hogy a gyermekekben milyen nyomokat hagytak a mesékkel. - Egész évben nagyon igyekszünk, hogy szóljunk a szívükhöz és az eszükhöz, de amikor ezt papírra vetik, akkor tudjuk igazán mérni, mennyire volt mindez sikeres. Mindig kitörő örömmel fogadjuk a pályamunkákat - fogalmazott.

A jutalmak kiosztása mellett a társulat tagjai finom falatokkal is kedveskedtek a résztvevőknek, akik megtekinthették Kardos Róbert fafaragó alkotásait, továbbá megnézhették a Pegazus Színház Aladdin című díszelőadását. Este tovább folytatódik a móka a Várkertben, ahol a Pegazus Színház vidám műsorát követően a budapesti Tűzvarázs Társulat tűzzsonglőr-előadása vár a jelenlévőkre, majd éjszakai ügyességi- és bátorságpróbán vehetnek részt a gyermekek.

A kétnapos parádé szombaton ugyancsak izgalmas programokkal kecsegtet, melyeknek - ha az égiek is kegyesek lesznek - a Várkert ad otthont 9 órától. A Pegazus parádé nyitóünnepségét 10 órától tartják, 11 órától a székesfehérvári Kákics együttes ad gyermekkoncertet, majd az ebédszünetet követően 14 órától pantomimjáték szórakoztatja a közönséget. Később játékos hétpróba és fesztiválzáró móka vár a fiatalokra.

A rendezvény kísérőprogramjaként szombaton többek között kézműves-foglalkozás, guruló játékok, továbbá fejtörők biztosítják a kikapcsolódást. Kedvezőtlen időjárás esetén a program helyszínéül a teátrum szolgál majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!