Hírek

2017.08.07. 19:35

Viharban sérült meg a pápai Szent József-templom tornya - Darukkal vették le a feszületet

PÁPA - Július végén darukkal emelték le a Szent József-kápolna tetejéről a júniusban viharkárt szenvedett feszületet, már elkezdődött a rekonstrukció megtervezése.

Laskovics Márió

Júniusban egy vihar során megsérült a Szent József-kápolna keresztje. Salgó Ferenc plébánostól megtudtuk, hogy a kárt, a kereszt megdőlését a Szent Anna-plébániához tartozó kápolna környékén élő hívek jelezték. Ezúton is köszöni nekik a figyelmességet, s örül, hogy az emberek szívükön viselik a 2003 és 2005 között épült templom sorsát.

Mivel fennállt a megrongálódott, a villámhárító drótkötelei által megtartott kereszt leesésének veszélye, ezért július 25-én, kedden leemelték a körülbelül embernagyságú feszületet egy emelődaru, valamint egy emelőkosaras autó segítségével. Azóta kereszt nélkül áll az imahely. A szakemberek vizsgálata során kiderült, a torony faszerkezetére épült királyfa tört ketté.

A viharkárt szenvedett kereszt helyén jelenleg csak a villámhárító tör az ég felé a pápai templom tetején
Fotó: Laskovics Márió

A plébános elárulta, az újjáépítés hatékonyabb emelőkosaras autót igényel, illetve a szilárd rögzítéshez meg kell bontani a toronytetőt. Jelenleg folyamatban van a komplex helyreállítási munka megtervezése és szervezése.

Az atya bízik benne, hogy a krisztusi jelkép mielőbb visszakerülhet a helyére, hogy Isten dicsőségét hirdesse.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!