Hírek

2014.12.02. 19:38

A nagy mikulásteszt: végigkóstoltuk a csokitélapókat

A Napló csapata, dacolva a diétával, kedden nyolc különféle fajta csokimikulást kóstolt végig, hogy egyszer s mindenkorra eldöntsük, mit és mennyiért érdemes megvásárolni.

Szabó Péter Dániel

Minden év december elején kulcskérdés: milyen csokimikulást válasszunk? Az ár, a csomagolás vagy az adott márka ismertsége a döntő? Ebben próbálunk most segíteni.

Az üzletekben a bőség zavarával szembesülhetünk. Nem túlzás állítani, hogy lehetetlen küldetés kiválasztani a legfinomabb édességet. A Napló csapata dacolva a diétával nyolc különböző fajta csokimikulást kóstolt végig, hogy egyszer, s mindenkorra eldöntsük mit és mennyiért érdemes megvásárolni.

Nagy munkában a Napló mikuláskommandója: balról B. Virág Rita, Földesi Gábor, Balla Emőke, Horváth Gabriella és Gergely Attiláné. Nyolcféle csokoládét kóstoltak végig lelkes tesztelőink
Fotó: Szabó Péter Dániel

Fontos kikötés volt, hogy csak és kizárólag tejcsokoládéból készült mikulások jöhettek szóba tesztünkön, az étcsoki vagy az ízesített verziók, illetve a kakaós tejbevonó masszából készült „hamis” csokik nem kerültek kosarunkba. Az árat illetően a középkategóriában próbáltunk lavírozni, azaz 100 forinttól 900 forintig terjedt a skála, ennél drágább termékekkel nem foglalkoztunk. A csomagolás és a pozitív/negatív előítélet nem számított, a nyolc versenyzőt vakon tesztelte hat kollégánk, egytől ötig pontozva a csokoládékat. A végeredmény talán bizonyos szempontból meglepő, ám jól mutatja, hogy nem minden a márka, főképp, ha az ember (ez esetben a tesztelő) nem tudja milyen csokimikulással van dolga éppen.

Az első helyen a Milka mikulása (60g 379 Ft) végzett, a maximálisan megszerezhető 30 pontból 27 pontot adtak rá tesztelőink. Toronymagasan a mezőny legjobbjának tartották a kóstolók, csak egy kolléga jelezte, hogy neki bizony kaparja a torkát a lila tehén tejéből készült finomság. Ezüstérmes pozícióban 20,5 ponttal a Vadász mikulás (60g 249 Ft) zárt, amelyet kellemesen csokisnak tartott mindenki, gyermekkorunk ízeit vélték felfedezni benne. A harmadik lett 20 ponttal a Tibi mikulás (40 g 209 Ft), ami megosztotta kollégáinkat. Amíg többek szerint nem kimondottan csoki ízű, közepes termék, addig volt olyan tesztelő, aki édes-krémes, könnyen olvadó huncutságként írta le a terméket.

Negyedik helyen 19 ponttal a Smarties mikulás (48g 279 Ft) zárt, amelyet kellemesnek, ugyanakkor közepes, semmi újat nem hozó csokinak tituláltak a kóstolók, míg ötödik helyen a 17 pontot szerző Merci mikulás (120 g 899 Ft) végzett. Krémesnek és könnyen olvadónak, ám nem eléggé édesnek és csokisnak írták le.

Ami a záró hármast illeti, a hatodik pozícióban 13,5 ponttal a Boci mikulása (40 g 199 Ft) végzett, a hetedik a 12 pontot szerző Milk Chocolate mikulás (40 g 149 Ft) lett, míg a leggyengébben a Figaro mikulás (40 g 99 Ft) teljesített tesztünkön, hiszen gyászos 6,5 pontot szerzett.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!