Hírek

2013.10.24. 12:42

Bezár a pápai uszoda - A döntés visszavonását követeli a Jobbik

Pápa - Bár a legutóbbi testületi ülésen fölmerült, hogy a Várkertfürdő helyzete miatt egyes szolgáltatásokat korlátoznak a jövőben, arról nem volt szó, hogy az uszodát már a hónap végén bezárják.

Nagy Imre

Ezekkel a gondolatokkal kezdte a minap sajtótájékoztatóján Süle Zsolt, a Jobbik önkormányzati képviselője.
- Egyetértünk azon megállapítással, hogy a Várkertfürdő látogatottsága a fizetőképes kereslet hiánya miatt csökken. Ezért néhány száz pápai kivételével a helyiek nem látogatják rendszeresen. A kieső helyieket nem lehet külföldi turistákkal pótolni, hiszen a fürdő nem képes felvenni a versenyt az országos hírűekkel. Másrészt a város és a termálfürdő marketingje is kívánnivalókat hagy maga után – fogalmazott Süle Zsolt, aki a megfelelő szálláshelyeket is hiányolta.

– A város vezetőségének be kellene látnia azt is, nem vált be az az elképzelés, hogy a város gazdasági életének fellendítését a turizmusra alapozzák. Ennek következményeként a város pénzügyi tartalékai a nullához közelítenek, így nem tud pénzügyi segítséget nyújtani az uszodának - fogalmazott a képviselő, aki a költségvetési tételek átcsoportosítását javasolta, felszólítva a város és a fürdő vezetőségét, hogy vonják vissza az uszoda bezárásáról hozott döntésüket.

- A Várkertfürdőben mért évi 250 ezer belépés közül minden harmadik pápai vendégnek köszönhető, ami azt mutatja, hogy a pápaiak magasabb arányban látogatják a saját, helyi fürdőjüket, mint a hozzánk közelebbi fürdők bármelyikét az ottlakók. Süle Zsolt eddig összesen egy képviselő-testületi ülésen vett részt, biztosan ezért nem tudja azt, hogy az önkormányzat soha nem alapozta a helyi gazdaság fellendítését a turizmusra. Javaslom, olvassa el a város gazdasági programját, utána valószínűleg a nyilvánosságot is megkíméli a fentihez hasonló badarságoktól, sületlenségektől – reagált a jobbikos képviselő szavaira dr. Áldozó Tamás polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!