Hírek

2013.05.09. 10:15

Elhunyt devecseri kisfiú: eltérő orvos szakértői vélemények az ügyben

Veszprém - Karakteresen eltérnek a traumáról és a keletkezési körülményeket részletező orvos szakértői vélemények a tavalyelőtt februárban meghalt másfél éves devecseri kisfiú sérüléseivel kapcsolatban.

Halmos György

A bíróság ezért a büntetőügy csütörtöki tárgyalásán úgy döntött, hogy a most megvitatott véleményt a kiegészítésekkel eljuttatják az első alkalommal kirendelt igazságügyi orvos szakértőknek.

Az ügyészség azzal vádolja az apát, hogy 2011. február 2-án egyedül volt otthon kisfiával, akinek sírását nem tudta csitítani, ezért 70-90 centiméter magasságból szándékosan a földre dobta. A gyermeket az orvosi ügyeletre szállították, onnan mentőhelikopterrel Győrbe vitték, de néhány nap múlva a gyermek meghalt a súlyos agykárosodása miatt. Az apa első meghallgatásán azt mondta, hogy a kisgyerek akkor szerezhette sérülését, amikor felállt a televízió előtt, majd hanyatt vágta magát.

A tárgyaláson az orvos szakértők azt hangsúlyozták, hogy a kisgyerek koponyafalán talált háromszög alakú törés nem okozhatta a másfél éves fiú halálát, az néhány héttel korábbról származik. Hozzátették, hogy az nem feltétlenül járt vérzéssel. Míg később, az agyduzzanatot, emiatt a keringés és légzés leállását egy sima felület is okozhatta.

A tárgyalás május 30-án folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!