Hírek

2012.12.23. 08:58

Több mint egymillió forint olvasóinktól

Badacsonyörs - Több, mint egymillió forintot adott át Barták Péter, a Napló főszerkesztője Pálffyné Halász Nórának és két kislányának a napokban.

Szijártó János

Olvasóink jóvoltából szép karácsonya lehet a családnak. A gyűjtés kapcsán még az ősszel kértük olvasóink segítségét. Amint azt írtuk lapunkban, Nóra májusban veszítette el férjét váratlanul. Itt maradt két óvodás gyerekkel, munkahely, lakás, pénz nélkül, reményvesztetten.

 

Pálffyné Halász Nóra, két kislányával Júliával és Annával, édesanyjával Marikával a minapi ünnepélyes átadáson Barták Péter főszerkesztővel, Bertalan Csabával és Szijártó Jánossal (Fotó: Orosz Péter)

Édesanyja badacsonyörsi házában laknak, de ott sem gondtalan az élet, a nyugdíjas értelmiségi szülő, sok más honfitársunkhoz hasonlóan adósságcsapdában vergődik. Felhívásunk kapcsán olvasóink segítő szándéka ezúttal is megnyilvánult, több, mint egymillió forint gyűlt össze a segélyszámlán. A család örömmel fogadta a segítséget és munkatársainkat a minapi ünnepélyes átadás alkalmával. Nóra, az öt éves Júlia és a hat esztendős Anna, illetve Marika, a nagymama, egy fotó erejéig össze is állt, megörökítendő a különleges eseményt. Természetesen - amint Barták Péter hangsúlyozta - mindez kizárólag a jó érzésű, jó szándékú embereknek köszönhetően jöhetett létre. A segítőszándék lapunk kezdeményezésével párhuzamosan helyben is megnyilvánult.

A család egykori tapolcai szomszédja, Bertalan Csaba jótékony célú rendezvényt szervezett két zenekar, a tapolcai Új Idők és a zalaegerszegi Turán közreműködésével, amelyből végül mintegy negyvenezer forint jött össze, illetve az ehhez kapcsolt gyűjtés is eredménnyel zárult. A minapi találkozáson így játékokat, ruhákat, egyéb használati tárgyakat is átvehetett a család. Meg kell említeni, hogy a téli tüzelőt a helybeli Kárpáti Lajos vásárolta meg Nóráéknak, illetve segítette őket a Badacsony Céh turisztika egyesület, és a Badacsonyörsi Érdekvédelmi Egyesület.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!