Hírek

2013.06.05. 13:20

Út- és hídavatás

Szerdán a harmadik közúti beruházást is átadták a forgalomnak a Pápa-Szilsárkány közti útszakaszon.

Nagy Imre

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakmai irányításának és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásának köszönhetően ünnepélyesen felavatták az út 3,2 kilométernyi szakaszát és a felújított Rába-hidat.

Az összesen mintegy 2,3 milliárd forintos beruházás az Új Széchenyi terv keretén belül valósult meg. A most átadott útszakasz a megyehatártól indul, és érinti Szany település belterületét is. A kivitelezők a burkolat megerősítését, a padka- és árokrendezést, a vízelvezetés javítását végezték el. Ezzel a Marcaltő előtti és utáni néhány kilométeres útszakasz kivételével megújult a Pápát Szannyal összekötő teljes közút.

 

Kovács Attila, Kovács Ákos, dr. Kovács Zoltán, Völner Pál, Gyopáros Alpár (Fotó: Nagy Imre)



A 8408-as úton ezen kívül felújították az 1949-ben épült, az Erzsébet-híd és a Lánchíd szerkezeti elemeit is tartalmazó marcaltői Rába-hidat. A hídszerkezetet új szigetelő réteggel, az acélfelületeket védő bevonattal látták el. Teherbírását húsz tonnáról negyven tonnára emelték.

 



Az ünnepélye átadáson részt vett és beszédet mondott Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, dr. Kovács Zoltán és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselők, valamint a projektgazda és a kivitelező képviselői. Völner Pál beszédében kiemelte, hogy az útfelújítási program folytatódik, országszerte közel 600 kilométernyi út újul meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, az Új Széchenyi terv forrásaiból.

 


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!