Hírvilág

2015.09.22. 12:23

Több lábon álló vállalkozás

Zirc - Tudatos a törekvés, hogy a Bakony Elektronika Kft. minél több lábon álljon: ma már az energiahálózatok távfelügyeleti rendszerei mellett a közlekedésbiztonság terén is letették névjegyüket, de az autóiparba úgyszintén bedolgozták magukat.

Tremmer Tamás

A Bakony Elektronika Kft. alaptevékenysége a távfelügyeleti rendszerek gyártása, kiépítése, ellenőrzése és működtetése, amivel gépészeti és villamos rendszereket egyaránt tudnak kezelni, mondta el a Naplónak Hédl Sándor, a társaság ügyvezetője. Ezek az úgynevezett vivőfrekvenciás rendszerek optimális energiafelhasználásra késztetik a fogyasztót, miközben felügyelik a fogyasztást is.

Az 1993-as pörbölyi vasúti tragédiára után - ahol a kereszteződésben 11 kisdiák vesztette életét - lépett színre a Comguard veszélyhelyzet-előjelző készülékkel. A világszabadalom lényege, hogy a közúti burkolatba ívben hajlított, permanens mágneseket helyeznek el (adó), aminek a jeleit a kocsiba helyezett érzékelő (vevő) észleli. Bérmunka üzletáguk is folyamatosan fejlődik, ezzel a tevékenységi körrel 16 évvel ezelőtt indultak.

A tavalyi év mérföldkő volt a vállalkozás életében, százmilliós beruházásból új üzemépületet avattak. Mindez lehetővé tette, hogy a korábbi három telephely helyett egy modern, új épületbe költözzön a Bakony Elektronika Kft.

A Bakony Elektronika több mint egy évtizede beszállítója az autóalkatrészeket gyártó veszprémi Valeo Auto-Electric Kft.-nek
Fotó: Penovác Károly

Az eltelt egy év alatt aztán be is lakták az épületet. A földszinten kapott helyett bérmunka üzletáguk. Tizenkét éve beszállítói az autóalkatrészeket gyártó Valeo Auto-Electric Kft.-nek, hat éve pedig a melegítőpárnákat gyártó Beurer-Hungaria Kft.-nek is dolgoznak. Egyre nagyobb volumenű megrendelést kapnak. Az emeleten villamossági szerelést végeznek, áruházláncok, ipari csarnokok energiafelügyeletét ellátó monitoringrendszereket építenek. Itt zajlik fejlesztési tevékenységük is. Hédl Sándor érdekességként megemlítette, most éppen egy házi sörfőző készülék automatikus vezérlésének, programozásának a kialakításán dolgoznak.

Az ügyvezető a terveikről szólva kifejtette, szeretnék kihasználni az újabb pályázati lehetőségeket. Jelenlegi épületük mellett egy hatszáz négyzetméteres csarnokot kívánnak építeni, ahol tovább tudnák bővíteni kapacitásukat.

Az 1991-es induláskor tízen kezdtek, azóta a triplájánál is több alkalmazottjuk van. Ha tervezett fejlesztéseik megvalósulnak, további munkatársak felvételével bővül a kollektíva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!