Káptalanfa

2016.11.20. 21:05

Az idősek tisztelete

Káptalanfa - Az önkormányzat hagyományteremtő céllal rendezte meg az idei idősek napját.

Puskás Zoltán

Csom Károlyné polgármester asszony megnyitója után a képviselő-testület nevében Tóthné Luci Erzsébet képviselő asszony köszöntötte a szép számmal megjelent időseket. Köszöntőjében az emberi életet a négy évszakhoz hasonlította, melyben egy fa szimbolizálta sorsunkat.

Először még kis magonc, cseperedő csemete, majd sudár lesz a termete, tele lesz zöld levelekkel, rügyekkel, virágba borul, termést hoz, aztán lehullajtja leveleit, téli álmot alszik. Az idősek élete is erről szól. Sok nehézséget megélve felnevelték gyermekeiket, most pedig unokáik életét egyengetik türelemmel.

Fotó: Puskás Zoltán

Az idősek napja alkalmával azt kívánta a jelenlévőknek, hogy bajaik, problémáik ellenére élvezzék az élet minden pillanatát. Érezzék a családjuk és a társadalom szeretetét, megbecsülését!

Érezzék, hogy szükség van az idősekre. Műsorral is köszöntötték az időseket. Egyszer véget ér a lázas ifjúság címmel Havasi Gábor lépett fel. Szerepelt a Tapolcai Batsányi Népdalkör, és a helyi gyerekek is adtak műsort. Finom vacsora és vidám borozgatás zárta a jól sikerült összejövetelt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!