Kézilabda

2011.09.05. 10:21

Elfogadható végeredmény

Veszprém - Az első osztályú női kézilabda-bajnokság nyitófordulójában a sokszoros bajnok, világklasszisokkal pályára lépő Győrt fogadta a Veszprém Barabás.

Novothny Ottó

Veszprém Barabás-Győr 27:34 (12:14)
Veszprém, ezer néző. V.: Andorka, Hucker.
Barabás: KISS - Azari 2, Emberovics 1, BULATH 8(4), Mayer 4, FARKAS 7, Nagy. Csere: Lengyel, Hrankai (kapusok), Juhász, Szabadfi 1, Borkowska, Földes V. 1(1), Földes K., Hanczvikkel 2, Selmeci 1. Edző: Gyurka János
ETO: Lunde - RADICEVIC 4, LÖKE 7, Hornyák 2, AMORIM 7, Schatzl 2, Görbicz 5 (2). Csere: Tóth, Planéta, Palkó, Szemerey, Orbán, Gros, LEKIC 7 (1). Edző: Konkoly Csaba.
Hétméteresek: 5/5, ill. 5/3.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

A vendégeknél Kovacsics, Pálinger és  Vérten is a folyosón beszélgetett, míg társaik melegítettek. A hazaiaknál viszont ott volt az új igazolás: Juhász Gabriella.

Pokoli hőségben és remek hangulatban kezdődött a találkozó, ahol a győriek nehezen találták a ritmust. Miközben Kiss kitűnően védett, a veszprémiek előnyt gyűjtöttek, 5. perc, 3:1. Csaknem nyolc perc telt el, amikor a vendégek megrázták magukat (4:4), igaz, ehhez kellett két eladott labda is. A Barabás továbbra is lépést tartott nagynevű riválisával, mi több, egészen a 19. percig még a tempót is diktálta. Ekkor ismét néhány technikai hibát kihasználva egalizált a Győr (8:8), majd először állt a bajnok oldalán a nagyobb szám (8:9). Feltűnő volt, hogy a labdát szerző vendégek villámgyors indításokkal hozták zavarba a vendéglátókat, miközben a bakonyiak egyetlenegyszer sem tudtak létszámfölénybe kerülni a támadásnál. Ettől függetlenül a 27. percben például a háromperces közös gólcsendet a hazaiak törték meg, 11:12. Löke szinte tarthatatlan volt, a szünetben 12:14 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban aztán másfél perc alatt széttörte a  titkos álmokat az vendégcsapat: 12:17. Öt perccel később Kiss pompás védéseinek és Bulath találatainak köszönhetően ismét sikerült a felzárkózás, 15:17. Ettől kezdve hol két-, hol háromgólos volt a győriek előnye, úgy tűnt, a bakonyiak kezdenek fáradni. Amorim sorozatban betalált, képtelen volt tartani a Barabás védőfala, 41. perc, 19:22. A jelentős fizikai, magassági és tudásbeli fölénnnyel rendelkező vendégek ekkor már lerohanták riválisukat és tetszés szerint szerezték a gólokat. A félidő utolsó harmadában a veszprémieknél a fiatalok léptek pályára (az ETO ekkor nem cserélt), és Hanczvikkel, illetve Selmeci is betalált, ráadásul tették ezt ügyesen.

A szezonnyitóból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, hiszen még a tartalékos Győr is egészen más minőséget jelent ebben  sportágban, mint az egyébként alaposan megerősödött Veszprém Barabás KC. Az eredmény és a mutatott játék miatt sincs szégyenkeznivalójuk a házigazdáknak.

Gyurka János: - Negyven perc után elfogytunk, felőrölt bennünket a világhírű Győr. Ugyanakkor voltak jó megoldásaink, remekül küzdöttünk.
Konkoly Csaba: - Meg kellett izzadnunk a győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!