Kézilabda

2012.01.03. 18:31

Ki marad a végén?

Veszprém - A későbbi keretszűkítés szempontjából is fontos mérkőzést játszik szerdán a magyar férfi kézilabda-válogatott a Veszprém Arénában. Az ellenfél Szlovákia lesz.

Horváth Gábor

Jelenleg 21 játékos alkotja a magyar férfi kézilabda-válogatott a közelgő Európa-bajnokságra Veszprémben készülő keretét. A január 15-én rajtoló szerbiai kontinenstornára legfeljebb 16 kézilabdázó nevezhető, Mocsai Lajos szövetségi kapitány már korábban kijelentette, hogy 18, vagy 19 játékossal utazna. A versenykiírás szerint az Eb ideje alatt is van lehetőség a cserére.
Abban, hogy kik lesznek a szakember választottai, az edzésmunka mellett természetesen a felkészülési mérkőzéseken látottaknak is nagy szerepe lesz. Nemzeti csapatunk előtt négy találkozó áll, ezek közül az elsőt szerdán este a Veszprém Arénában Szlovákia ellen játssza az együttes. A meccs 18.15-kor kezdődik.
 
- Forma szempontjából nem várok sokat a mérkőzéstől, hiszen az elmúlt időszakban kőkemény, kisebb alapozásnak megfelelő munkát végeztünk. Hosszú távra terveztünk, a lényeg ezúttal az lesz, hogy a csapat minden tagja az összeszokottság javítására törekedjen - nyilatkozta lapunknak Fazekas Nándor. Az MKB Veszprém KC rutinos kapusa kérdésünkre megjegyezte: a keretben kitűnő a hangulat, a feltételek pedig nagyszerűek. Feszültség nem érződik a közelgő keretszűkítés miatt sem.

- Valahol biztosan mindenki izgul, de nem hiszem, hogy bárki is különösebben foglalkozna ezzel. Mindenki teszi a dolgát és megpróbálja a lehető legjobbat nyújtani.
A keretben jelenleg három hálóőr van, a veszprémi portáson kívül a Pick Szeged két kiválósága, Mikler Roland és Tatai Péter.

Fazekas elmondta, nem tudja, közülük mindenki utazik-e az Eb-re, vagy csak két játékossal tervez a poszton a szövetségi kapitány.  Erről még nem volt szó. Mocsai Lajos dolga választani a lehetőségek közül, s ő majd közli, ha meghozta a döntést.

A kiválóság az Eb-vel kapcsolatban hozzátette: tény, hogy a magyar válogatott halálcsoportba került (az oroszok mellett a spanyolok és a franciák lesznek az ellenfelek, három gárda léphet tovább), de erős keretük van és bízik benne, hogy jó szerepléssel sikerül kivívni a továbbjutást a négyesből.

Hét veszprémi van a bő keretben

A magyar válogatott bő keretében hét veszprémi kézilabdázó neve szerepel. A keret, Fazekas (MKB Veszprém), Tatai (Pick Szeged), Mikler (Pick), Harsányi (Tatabánya), Iváncsik T. (MKB), Krivokapics (Koper), Ancsin (Pick), Laluska (MKB), Mocsai (Flensburg), Schuch (MKB), Szöllősi (Csurgó), Zubai (Pick), Császár (MKB), Lékai (Pick), Ilyés (MKB), Katzirz (Csurgó), Grebenár (Zaragoza), Nagy (Dunkerque), Putics (Gummersbach), Iváncsik G. (MKB), Vadkerti (Pick).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!