Kézilabda

2014.02.06. 13:50

A papírforma alapján az alsóházban maradnak a veszprémiek

A veszprémi első osztályú női kézilabda csapat kiesett a KEK-ből, így most már csak két gyertyát tart a tűzbe: a bajnokságban kell helytállnia, miközben a Magyar Kupában is beverekedheti magát a legjobb négy közé.

Novothny Ottó

A nemzetközi tapasztalatairól és a további feladatokról Róth Kálmán a veszprémiek mestere számolt be.

- Amikor megtudtuk melyik csapatot kaptuk a KEK-ben tudtuk, hogy mi a realitás - kezdte a szakember. - A franciáknál négy spanyol olimpiai ezüstérmes játszott, illetve a friss világbajnok brazil válogatott kapusa, aki egyébként sok gondot okozott nekünk. Amíg nálunk a legjobbak voltak pályán, nem volt alapvető gond, ám amint cseréltem, azonnal elhúztak a két teljes sorral felálló házigazdák. Az első meccsen tizenegy, a másodikon négy góllal kaptunk ki. A valóság a kettő között van. Ami az ellátást illeti: korrekt vendéglátók voltak a franciák, minden kérésünket teljesítették és még egy rövid párizsi kirándulás is belefért a programba. Jól szervezettek voltak a meccsek is, telt ház előtt játszottunk, egyszerű, de roppant praktikus sportcsarnokokban.

A bajnokság alapszakaszából még négy forduló van hátra, nehéz lesz elkerülni az alsóházi rájátszást.

A veszprémi női kézilabda csapat dicséretesen helytállt Franciaországban és a Ferencváros ellen is, folytatódik a pontvadászat (Fotó: Penovác Károly)

- Számunkra egyértelműen kedvezőtlenül alakultak az eredmények, vagyis, amit nyertünk a debreceni bravúrral, azt elveszítettük a többi meccs alakulásával. A papírforma azt ígéri, hogy maradunk az alsó házban, már csak matematikai esélyünk van ezt elkerülni. Egyetlen ésszerű célunk lehet: mindent megtenni azért, hogy a maximális, vagyis négy ponttal menjünk bele a rájátszásba. Ez szerintem teljesíthető célkitűzés.

A sportág sajátossága, hogy a szabályok szerint a folytatásra megerősödhetnek a riválisok.

- A zuhanyhíradó szerint nem várhatóak ilyen változások. Az MTK-nál felére vették le a fizetéseket, Egerben úgy tűnik bajnok lesz az NB I/B-s férfi csapat, két első osztályú együttest pedig nem bír el az a város. Ráadásul a piacon sincs szabadon igazolható megfelelő minőségű játékos. Persze sokkal jobb félni, mint megijedni, így mi keményen hajtani fogunk a hátralévő meccseinken.

 

Négy bajnoki és egy kupamérkőzés

A veszprémi hölgyekre az alapszakaszban még négy bajnoki találkozó vár. A fehérvári vendégszereplésen lehet meglepetést okozni, utána viszont a Győr ellen ez kizárt. A békéscsabai mérkőzés sem a vendégek számára hozhat örömet, míg a végén az MTK-t hazai pályán kötelező legyőzni. Közben, február 19-én érkezik a Dunaújváros és egy találkozó a kupában a négy közé jutásért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!