Kézilabda

2014.06.18. 14:30

Történelmi tett: junior csapat még sosem nyert

Veszprém - Az éremszerzés céljával vágott neki a 2013/14 -es évadnak az MKB-MVM Veszprém II NB I/B-s férfi kézilabda együttese, amely végül roppant magabiztos fölénnyel a bajnoki címet ünnepelhetett.

B. Virág Rita

Azt is mondhatnánk, történelmi tettet hajtott végre Csoknyai István legénysége, hiszen arra korábban még sosem volt példa, hogy egy tisztán junior korosztályú alakulat a felnőttek között győzedelmeskedjen. Ráadásul ezek a fiatalok nemcsak az NB I/B-ben vitézkedtek, hanem saját korcsoportuk NB I-es, valamint NB I/B- s bajnokságában is pályára léptek. Ráadásul többségük az NB I ben szereplő junior válogatottban is szerepet kapott.

- Mi tagadás az idén egyáltalán nem unatkoztunk. Négy fronton is helyt kellett állnunk, ami bizony nem volt könnyű feladat. Végül azt gondolom, eredményes és sikeres idényt zártunk - összegzett Csoknyai István, a fiatalok szakvezetője, aki elmondta, azzal a szándékkal vágtak neki az idei évnek, hogy érmet szerezzenek. Aztán december elején a veszprémiek átvették a vezetést a tabellán és a szezon zárásáig már nem is adták ki kezükből ezt a pozíciót.

Csoknyai István (feketében) nagyszerű munkát végzett, irányításával a fiatalok bajnokok lettek (Fotó: Zwicker Tamás)

- Öt pont előnnyel nyertünk riválisaink előtt, ami szép teljesítmény. Összesen négy pontot veszítettünk. A csurgói iksz miatt mindenképpen maradt bennem hiányérzet, mert az egy nyerhető mérkőzés volt. Tatán viszont kikaptunk, s emiatt nincs miért szégyenkeznünk, akkor, ott ennyire futotta. Tavasszal pedig Füreden értünk el döntetlent, amit óriási bravúrként értékelek, hiszen végig vesztésre álltunk és onnan sikerült pontot szereznünk. Azt gondolom, a gyerekek produkciója önmagáért beszél, nagyszerű eredményt értek el fogalmazott a szakember.

Hozzátette, sok jó teljesítmény akadt az évben, viszont Borbély Ádám kapus, Gyene Norbert szélső, és Ligetvári Patrik lövő játéka kimagaslott.

Az MKB-MVM Veszprém vezetői is elégedetten dőltek hátra a juniorok nagyszerű szereplését látva. Azonnal meg is kezdődtek a találgatások, vajon milyen formában szerepelhetnek a fiatalok az élvonalban? Állítólag hasonlót kell elképzelni, mint a veszprémi női kézilabdások esetében. Vagyis itthon, Veszprémben tréningezik a társaság és a bajnokikat Csoknyai István irányításával más városban játssza le. Azt egyelőre nem tudni, ki vezeti majd az NB I/B-s együttest.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!