Kézilabda

2014.11.02. 17:45

Válogatott csapatunk átgázolt Ukrajnán

Szó sem a volt a Portugália elleni bénázásról, a magyar férfi kézilabda válogatott idegenben ütötte ki Ukrajnát. Az Európa-bajnoki selejtezőn a rutinos veszprémiek és a fiatal fürediek is bizonyítottak.

Horváth Gábor

Ukrajna volt a második ellenfele a magyar válogatottnak a kézilabda Európa-bajnoki selejtezők sorában.

Csapatunk az első fordulóban, szerdán hazai környezetben meglepetésre csak vért izzadva tudta két vállra fektetni Portugáliát. Az ukrán alakulat, különösen idegenben, nagyobb falatnak ígérkezett.

Talant Dusebajev szövetségi kapitány keretében természetesen ezúttal is ott voltak a rutinosabb veszprémi és a fiatal balatonfüredi kézilabdázók. Előbbiek közül Mikler Roland, Iváncsik Gergő és Gulyás Péter, a BKSE csapatából pedig Bánhidi Bence volt a kezdőcsapat tagja. Utóbbit védekezésben Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém) váltotta.

A mieink a Mikler Gulyás, Ancsin, Nagy K., Bánhidi, Ilyés, Iváncsik G. felállásban kezdtek.

Nem is akárhogy.

Az első nyolc percben egyetlen gólt sem kapott a válogatottunk, miközben négyszer is betalált. Támadásban Ancsin és Nagy Kornél is jól és eredményesen játszott.

Az első gól aztán meghozta a hazaiak kedvét, az addig jól záró magyar védelem kissé bizonytalanná vált, s Ukrajna felzárkózott, 4:5.

Ezt követően ismét a mieink percei következtek, 17. perc: 4:8.

A vendéglátók a folytatásban két gólra zárkóztak. Mikler is kellett ahhoz, hogy Ukrajna ne kerüljön egyenlítésközelbe, a bakonyiak kapusa hetest is hatástalanított.

Bánhidi emberhátrányban volt eredményes, 7:11. Nem sokkal később Mikler újabb büntetőt védett. A magyar csapat kihasználta a mentális előnyt, Gulyás keze biztos volt, 7:13.

A szünetre hatgólos vendégelőnnyel vonultak a csapatok.

Fordulás után a magyar válogatott lesöpörte ellenfelét. A Dusebajev-csapat kiválóan védekezett és ebből kiindulva gyors és eredményes letámadásokat vezetett. A 37. percben tízre hízott a két alakulat közötti különbség, 10:20.

A magyar válogatott a folytatásban is rendkívül magabiztos volt, irányította a találkozót és nagy önbizalommal kézilabdázott.

A szövetségi kapitány a balatonfürediek közül Székely Mártont és Zdolik Bencét is pályra küldte. Zdolik rögtön góllal mutatkozott be. Tíz perccel a vége előtt 15:29-et mutatott az eredményjelző. A magyar csapat könnyedén gyűjtötte be a pontokat.

Ukrajna- Magyarország
20:33 (9:15)
Kijev. Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 4, Balogh 1 (1), Bánhidi 4, Bodó 2, Császár 2 (1), Gulyás 3, Ilyés 2, Iváncsik G. 7 (2), Nagy K. 3, Schuch, Szöllősi Sz. 1, Varsandán, Zdolik 2, Zubai 2. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hetesek: 5/3, ill. 5/4. Szövetségi kapitány: Talant Dusebajev. Az ukránok legjobbjai: Onufrienko 5, Doroscuk 4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!