Kézilabda

2014.12.05. 12:50

Szemtől szemben Füreden

Balatonfüred - Pikáns összecsapásra készül, igazi presztízs találkozót vív vasárnap a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata. Csoknyai István egykori csapattársa, s egyben füredi elődje ellen meccsel.

Horváth Gábor

A második helyen álló Csurgói KK-t fogadja vasárnap (18.00) a tabellán harmadik Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I-ben.

Az összecsapás több szempontból is pikáns. A vendégeket az a Sótonyi László vezeti, aki évekig dolgozott a Balaton-partiakkal, tavaly bronzérmes lett a csapattal, épp a Csurgót legyőzve.

A BKSE szeptember végén négy góllal (31:27) alulmaradt Csurgón, s most sincs könnyű helyzetben, hiszen egyik legjobbját, Zdolik Bencét sérülés miatt kénytelen nélkülözni. Bóka Bendegúz hosszú ideje nem bevethető, Kovacsics Péter pedig a két klub közötti megállapodás értelmében (a szélső a Csurgói KK játékosa, kölcsönben szerepel Füreden) nem léphet pályára. Az együttes baloldalán tehát jelenleg komoly lyuk tátong.

- Komoly sorozatban vagyunk - utalt arra Csoknyai István, hogy együttesének a sikeresen vett nemzetközi párharc (a Füred a legjobb 16 közé jutott az EHF-kupában) mellett a magyar bajnokságban olyan csapatokkal kellett/kell ezekben a hetekben megharcolnia, mint a Gyöngyös, a Tatabánya, a Csurgó és a Szeged.

Tatabányán szerdán egygólos vereséget szenvedett az alakulat.

- Kiválóan teljesítettünk, egyedül az első félidő végén volt egy tízperces rövidzárlatunk. A szünet után hatalmasat küzdöttünk, volt tartásunk, sajnos nem sikerült pontot szereznünk - nyilatkozta a Naplónak a BKSE szakvezetője. Csoknyai kiemelte: a Csurgó ellen még nehezebb összecsapásra számít. - Igazi presztízsharc lesz. Csurgón nagy változások voltak a nyáron, négy komoly légiós érkezett, akik a hazai játékosokkal kiegészülve remek erőt képviselnek. Só (Sótonyi László beceneve - a szerk.) jó munkát végez velük. Nehéz ezt kimondani, de ennek a derbinek most a Csurgó a favoritja.

A szakember megjegyezte: a Veszprém és a Szeged után a csurgóiaknak van a legjobb keretük. - Természetesen mindent megteszünk azért, hogy meglepetést okozzunk - tette hozzá.

- Nagyon várom már a meccset, amely igazi presztízs. Ilyen találkozókra van szükség ahhoz, hogy egy csapat fejlődjön - válaszolta érdeklődésünkre Sótonyi László, aki a balatonfüredi évekkel kapcsolatban megjegyezte, szép időszak volt, egy jó munka a játékosokkal, aminek vége lett. Ez a profi világban természetes. Nincs benne extra bizonyítási vágy.

- Ugyanúgy készülünk, mint a többi vetélytárs ellen. Persze a füredi játékosokat nagyon jól ismerem, többen nálam lettek NB I-es, vagy válogatott kézlabdázók, nem hiszem, hogy tudnak újat mutatni. De ez fordítva is igaz. Nem számítok könnyű meccsre, a fürediek a bajnokságban és a nemzetközi kupában is dicséretreméltó teljesítményt nyújtanak. Mi is jó úton járunk, és mindenütt a győzelem a célunk. Maximális tisztelet a BKSE előtt, amely biztosan revansot akar venni a szeptemberi vereségért, de mi nem félünk senkitől - fogalmazott a válogatott másodedzőjeként is dolgozó tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!