Kézilabda

2015.07.17. 18:43

A strandról érkezett: a füredi szélső nem töltötte tétlenül a nyarat

Balatonfüred - Bizonyára sok csapattársa irigyelte, hiszen a kézilabdázó Európa-bajnoki negyedik lett, ráadásul úgy, hogy a fél nyarat a strandon töltötte.

Horváth Gábor

A magyar strandkézilabda-válogatott tagjaként Európa-bajnoki negyedik lett Gábori Máté, a Balatonfüredi KSE szélsője.

Az együttest nem sok választotta el az éremtől, a fiúk óriási csatában maradtak alul a spanyolországi Lloret de Marban rendezett torna bronzmeccsén.

- Az ukránoktól kaptunk ki szétlövésben. Az egész Eb-n balszerencsénk volt a szétlövésekkel, pedig korábban ez nem volt jellemző ránk. Sajnos dekoncentráltak voltunk, sok ziccer kimaradt - mesélte a Naplónak Gábori, aki ezzel együtt hangsúlyozta: nagyon jól érezték magukat Spanyolországban.

- Fiatal, összetartó társaság alkotja a csapatot. Összességében nem lehetünk csalódottak, hiszen a négy közé jutás volt a célunk. Persze jó lett volna a dobogóra állni, amit a jövő évi budapesti világbajnokságon mindenképpen megcélzunk.

Gábori Máté (a labdával) nem igazán elégedett az előző szezonjával, idén szeretne bizonyítani
Fotó: Penovác Károly

A 27 esztendős játékos 2008 óta strandkézilabdázik, s két évre rá már a válogatott tagja volt. Világ- és Európa-bajnokságokon is szerepelt.

- Még a PLER-ben játszottam, amikor hívtak homokra. Tetszett a gyors, pörgős, sok helyzetet hozó játék és az a családias hangulat, amely a strandkézilabda-tornákat jellemzi. Igazából ez utóbbiba szerettem bele.

A kézilabda strandos formáját persze össze kell egyeztetni a teremkézivel, amely a legtöbb játékos fő elfoglaltsága. - Természetesen a Füred az első, a strandjáték csak utána jön, hobbi. Ugyanakkor segít kondiban maradni a nyári szünet alatt, úgyhogy mindenképpen pozitív időtöltés - fogalmazott a szélső, aki hozzátette, tíz éve a strandkézi még gyerekcipőben járt, az utóbbi időszakban azonban nagyon kinőtte magát. Még az is elképzelhető, hogy egyszer olimpiai sportág lesz.

A magyarok (a hölgyek aranyérmet szereztek az Eb-n) a világ élvonalába tartoznak, de nem lesz könnyű ott maradniuk, hiszen a hagyományosan erős brazil, spanyol, orosz, horvát vonulat mellé többen, például az afrikai nemzetek is felzárkóznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!