Kézilabda

2014.10.11. 18:27

Kétgólos vereség - Hazai pályán kapott ki orosz ellenfelétől a Füred

Balatonfüred - Rengeteg helyzetet kihagyva szenvedett vereséget a kézilabda EHF-kupában a Balatonfüredi KSE szombaton hazai pályán. Az oroszok a második félidőben háromgólos hátrányból fordítottak.

Horváth Gábor

BKSE–Dinamo Asztrahány 21: 23 (11:10)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Bounouara, Sami (franciák)

Balatonfüredi KSE: SZÉKELY – Iváncsik 3 (1), Grigorev 1, Szöllősi 5, Bánhidi, Zdolik 2, Kovacsics 3. Csere: Faluvégi 3, VILOVSKI 4, Gerdán, Juhász, Ligetvári, Győri, Németh, Gábori. Edző: Csoknyai István.

Dinamo Asztrahány: Shymanski – Ustin 2, PREDYBAYLOV 5, Tselischev, POLYAKOV 4, DEMCHENKOV 5, Ustinov 2. Csere: Krioshin, Maksutov (kapusok), Kantemirov 1 (1), Semenov Y. 2 (1), Semenov E., Vasilyev, Pischcukhin 2. Edző: Aleksei Pcheliakov.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2.

A balatonfüredi kézilabdázók túl sok hibát követtek el, amit a vendégek ki is használtak. FOTÓ: STIGER ÁDÁM

A két csapat úgy találkozott az EHF-kupa második körében, hogy az oroszok már túljutottak egy vetélytárson, az első fordulóban nagy csatában az izlandi Haukart ejtették ki. A BKSE, magyar bronzérmesként, most kapcsolódott be a sorozatba. Két fiatal együttes nézett farkasszemet egymással.

Két eredménytelen füredi támadás után a vendégek szereztek előnyt. A hazaiak előtt a 7. percben csillant meg először a vezetés lehetősége, de Iváncsik hetest rontott. Egy perc múlva Kovacsics találatával 3:2-re alakult az állás. Egy-egy góllal vezetett a Füred, de körülményesek és lassúak voltak a támadások és a kimaradt helyzeteket büntették a vendégek. A 12. percben az oroszok fordítottak, sőt már kettővel mentek, 4:6. Ekkor Faluvégi góljainak köszönhetően nem szakadt le a hazai csapat, 16. perc: 6:7. Kovacsics találatával egyenlített a BKSE, sőt ekkor kipirosozták a vendégek kapusát. Az előreívelt labdát a fürediek szélsője a levegőben úszva kapta el, amikor leütközte őt a hatoson kívül a hálóőr. Kovacsics még estében bedobta a labdát.

Az emberelőny azonban nem nyugtatta meg a hazaiakat. Kimaradt két ziccer és az orosz időkérés után újra csak a vendégek vezettek, 19. perc: 7:8. Szerencsére Kovacsics egyenlített, majd Vilovski két találatával először ment kettővel a balatoni csapat, 23.p.: 10:8. Újra csak kimaradtak a füredi helyzetek és hiába védett minden védhetőt Székely a hat perc hazai góltalanságot nem hagyta kihasználatlanul a vendég együttes, 29. p.: 10:10. Iváncsik büntetőjével végül a szünetre előnnyel mehettek pihenni a hazaiak.

A második játékrész vendég hetessel és egyenlítéssel kezdődött. Iváncsik harmadik találatával ismét a hazaiak vezettek, de az oroszok szorosan tapadtak. Sorra maradtak ki a hazai helyzetek, csak Székelynek köszönhetően maradt a vezetés, 35.p.: 13:12. Szöllősi harmadik találatával sikerült a 38. percben újra kettővel elhúzni. Ki is kérték a második idejüket a vendégek, ennek ellenére Faluvégi találatával már három volt közte, 39.p. 15:12.

Azonban újra kimaradtak a helyzetek és jöttek az orosz gólok. Vilovski nyugodott meg (16:14), de Csoknyai mesternek ez kevés volt, időt kért és Vilovski újra betalált.

Megint jöttek a könnyelműségek elöl és a vendégek rögtön büntettek. Székely védései tartották a hazai előnyt, de gólok nélkül az a 49. percre elolvadt, 17:17. Mindenki nagyon akarta a góllövést, de a kapkodás nem vezetett sehová, még egy újabb büntető is kimaradt és újra csak a vendégek vezettek, sőt az 53. percben már kettőre nőtt a hazai hátrány. Jött is a füredi időkérés, majd nyolc perc után tört meg a hazai gólcsend, de közben a vendégek is termeltek, 55. perc: 19:21. A jobbnál is jobb helyzetek maradtak ki a hazaiaknál, így már hárommal is mentek a Kaszpi-tenger mellékiek.

Csak zárkózni tudtak a hazaiak, de a vége előtt két perccel egy füredi kiállítással eldőlni látszott a meccs. A vendégek taktikusan kikérték a harmadik idejüket, majd nyugodtan labdázgattak a góljukig, 20:23. Zdolik második találata csak a visszavágóra tartotta életben a reményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!