Kosárlabda

2010.06.10. 15:08

Pápa-Damla KC - Hat a nyerő szám

Pápa - A hatos szám kísérte végig a Pápa-Damla KC idei bajnoki szereplését. Az együttes az alapszakaszban, majd az ezt követő rájátszásban is a hatodik helyén végzett.

Novothny Ottó

Történt ez annak ellenére, hogy a bajnokság 9-16. helyéért megrendezett részében egyetlen mérkőzés után átalakult a pápai játékoskeret.

- Kezdjük az elején - szögezte le Vajda József, a pápaiak mestere. - Az alapszakaszbeli hatodik hely reális, teljesítettük a minimális célkitűzést. Ezt követte a rájátszás első találkozója az Óbudai Kaszások ellen itthon.
 
- A vereséget követően a klub vezetése komoly döntést hozott.

- Így van, ezt a határozatot persze lehet többféleképpen magyarázni. A lényege azonban az: három meghatározó játékosnak megköszöntük addigi munkáját és megváltunk tőlük. Úgy is mondhatnám, hogy még több lehetőséget kívántunk adni a helyi fiataloknak. Később beigazolódott a változtatás helyessége, nem romlott a produkciónk.
 
- Nyolc meccsből háromszor nyertek a végjátékban.

- Hullámzóan kosárlabdáztunk. Három vereséggel indítottunk, majd ezt követte a már említett három siker. Végül két újabb kudarccal zártunk, de azt nem szabad elfelejteni: egyedülálló módon nálunk a tizenkét játékosból kilen-cen pápaiak voltak! Ezt a mezőnyből senki nem tudja utánunk csinálni.
 
- Az utánpótlással tehát nincs semmilyen gond.

- Mindig is rendben működött ez nálunk. A juniorok is az első négyben végeztek az alapszakaszban, ám utána a legnehezebb Debrecent kapták ki, így nem jutottak az országos döntőbe. Ettől függetlenül az iskolákban ott vagyunk, utánpótlásedzőink remek munkáját dicséri az, hogy folyamatosan jönnek fel a fiatalok.
 
- Feltételezem, értékelte a bajnokságban látottakat.

- Természetesen. Van három rutinos kosarasunk, Ács Péter (talán nem túlzás, hogy nyolc pápai év után már szinte idevalósinak számít), Magyar Zoltán, Henrik István. A többiek helyiek, közülük hárman bármelyik pillanatban bevethetők, és maximálisan elégedett voltam a produkciójukkal: Horváth Roland, Fülöp András, Vajda Balázs. Kevesebbet játszottak, de amikor pályára léptek, ragyogóan megoldják a feladatukat, ők: Perger Bálint, Pető István, Nagy Máté, Horváth Attila, Balogh Mihály. Külön kategória Bogdán Erik, akit a sok sérülés után most rendbe kell tennünk.
 
- További program?

- Június végéig még dolgozunk, majd a július teljes pihenő. Augusztusban aztán újra találkozunk és elkezdjük a felkészülést a következő idényre. Természetesen változásokról még korai beszélni, de bízom benne, hogy együtt maradunk. Az biztos, hogy a pápai srácoknak mindig lesz helye az együttesben. Összességében úgy gondolom, hogy sikeres szezonnal végeztünk.

Vajda József elmondta, hogy a nehéz körülmények ellenére ifj. Hernádi Tamásnak köszönhetően sikerült névadó támogatót is szerezniük, noha természetesen a fő szponzor változatlanul a városi önkormányzat, amiért köszönettel tartoznak. Beszéltünk a nézőszámcsökkenésről is.

A szakember véleménye szerint az időpontütközések és sok egyéb ok is közrejátszhatott ebben. Azt gondolja, hogy egyre bonyolultabb feladat a szurkolók kicsábítása, de igyekeznek elsősorban a helyi középiskolásokra hatni, ami persze időigényes, türelmet kívánó folyamat. Ugyanakkor az tény, hogy a pár száz állandó drukkerük megvan, ami már önmagában is dicséretes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!