Kosárlabda

2010.11.08. 13:19

Szup(p)er rangadó - Nagyszerű mérkőzésen nyertek a pápaiak

Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság megyei rangadóján a vendégek kezdtek jobban, majd a hazaiak megszerezték a vezetést és ki sem adták a kezükből a mérkőzés végéig.

Novothny Ottó

Pápai KC-Veszprém 86:78 (27:24, 25:12, 21:28, 13:14)
Pápa, 400 néző. V.: Pálla, Tóth, Magyari.
Pápa Motax Autó KC: Fülöp, Ács 8, Horváth R. 96, Jarosevits 10, Henrik 189. Csere: Vajda, Pethő, Szupper 216, Perger, Sonyák 9, Feigl 11. Edző: Vajda József.
Veszprémi Egyetem SC: Kováts 25/15, Mérész 14/6, Szabó 3, Bovánovics 86, Jilling 3/3. Csere: Nagy 3/3, Oltárczy 12/9, Kiss 10, Kiskós, Baksa, Gábriel, Száraz. Edző: Molnár István.
Kipontozódott: Szabó 32., Jarosevits 38., Jilling 40. percben.

A hagyományoknak megfelelően sokan érkeztek a megyeszékhelyről a rangadóra, ahol abból az alapállásból indult a találkozó, hogy a tabellán előkelőbb helyen álló hazaiak voltak az esélyesebbek.

Mindezek ellenére a veszprémiek kezdtek lendületesebben és pontos találatokkal gyorsan elhúztak, 3. perc, 2:9. A folytatásban is a vendégek irányították a történéseket, a pápaiak védekezésben és támadásban is akadoztak, 5. perc, 7:16. Abban a pillanatban változott meg a játék képe, amikor a VESC játékosainak dobásai eltévesztették a gyűrűt. A Pápa türelmes, jó produkcióval megkezdte a felzárkózást, 8. perc, 18:21. Sőt, egy perccel később már a hazai oldalon állt nagyobb szám (25:24). Érdekes volt látni, hogy a kezdeti pontos játék után, az első negyed második felében egyre többet hibáztak a csapatok, eladott labdákkal hozták helyzetbe ellenfeleiket. A második játékrészben szinte eldőlt az összecsapás. Az egyetemisták tíz percen keresztül a távoli dobásokat erőltették és hiába alakították ki a jobbnál jobb lehetőségeket, képtelenek voltak (még ziccerből is!) növelni pontjaik számát. A házigazdák viszont tökéletesen éltek a felkínált lehetőséggel és fokozatosan elhúztak, 15. perc, 40:25. A VESC szenvedett, a Pápa Szupper Péter vezetésével parádézott, a félidőben 52:36 volt az állás.

A hosszabb szünetet követően várható volt, hogy a vendégek mindent megtesznek azért, hogy a meccsben maradjanak. Ennek megfelelően a 23. percben 54:43-nál elérhető távolságba közelítették meg riválisukat, ám a házigazdák rutinos játékosai pontosan tudták mit kell tenniük, hogy a kellő különbség megmaradjon. Nagyszerű volt a meccs, megfelelő az iram és remek a hangulat. Az utolsó tíz percben a VESC elindította végső rohamát. Az elfáradni látszó pápaiakkal szemben a 34. percben, 78:73-nál érkezett kritikus pillanatokhoz a találkozó: két és fél percen keresztül mindkét alakulatnak volt sok lehetősége a pontszerzésre, de a frontvonalak megmerevedtek. Végül a hazaiak 3 pontossal változtatták meg az eredményt és ezután már nem volt ok az izgalomra.

A pápaiak rutinosan és helyenként jó teljesítménnyel érvényesítették a papírformát, megérdemelten nyertek. Ügyesen használták ki magassági és súlyfölényüket, miközben az is az igazsághoz tartozik, hogy a veszprémieknél néhány játékos messze tudása alatt teljesített.

Vajda József: - Nagyon örülök a győzelemnek és külön szeretném kiemelni a mérkőzés jó hangulatát.

Molnár István: - Három negyeden keresztül tudtuk megvalósítani elképzeléseinket, sajnos a másodikban semmi sem sikerült. A hazaiak megérdemelten nyertek, igaz néha úgy éreztem több szombathelyi volt a pályán, mint kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!