Kosárlabda

2016.02.16. 16:48

Új centert igazoltak a veszprémiek

Veszprém - A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém új centerrel erősít, Aleksandar Popovic a Soproni MAFC-NyME elleni, pénteki mérkőzésen már be is mutatkozik.

Piltman-Horváth Barbara

A szerb játékos 31 éves, Újvidéken született. A 208 centiméter magas center 2006-2008 között az első osztályú amerikai egyetemi bajnokságban, az NCAA-ban lépett pályára a University of Maryland színeiben, összesen 47 alkalommal. Ezután Németországban, majd a szerb NB I-ben, a Proleter Naftagasban játszott. Amikor a Veszprém vezetősége mondhatni véletlenül ráakadt, hazája harmadosztályú bajnokságában szórta a pontokat, ám nem a tehetsége megkopása miatt. Felsőfokú tanulmányait végezte profi karrierje mellett, közgazdaságtant hallgatott, jelenleg doktori disszertációját írja.

Nemrég járt próbajátékon Veszprémben, ahol Mérész Csaba rábólintott a játékos érkezésére. Egyelőre a szezon végéig kötelezte el magát.

Aleksandar Popovic az USA-ban is kosárlabdázott
Fotó: archív

- A veszprémi egyesületről most még keveset tudok, ám amit eddig tapasztaltam itt, az tetszik - mondta magyarul a játékos. - Már régóta gyakorlom a nyelveteket, ami meglehetősen nehéz, de szeretném jól elsajátítani. Az új csapatom gyors és lendületes, s tudom, hogy a csoportjában az első négy hely egyikén szándékozik zárni. Ígérem, hogy minden erőmmel és tudásommal azon leszek, hogy ezen elképzelés valóra vál-jon. Még vannak kondicionális problémáim, de gőzerővel azon munkálkodom, hogy a lemaradásomat ledolgozzam.

Mérész Csaba szerint bővülnek a variációs lehetőségei. Többek között szeretné kihasználni a játékos adottságait a palánk alatti játékban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!