Kosárlabda

2016.03.18. 19:23

Hazai győzelem, érvényesült a papírforma

A listavezető Veszprém nem szép, de eredményes meccsen győzte le a küzdeni akaró Concordia Motax KC Pápát a férfi kosárlabda NB I/B nyugati csoportjában.

Piltman-Horváth Barbara

Veszprém-Pápa
81:65 (18:12, 26:23,
25:17, 12:13)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Vida, Jurák, Bátovszki

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 11, Novák 10, Kámán 16/6, Körtélyesi 15, Takács 14/3. Csere: Simon 2, Oltárczy, Kováts 7/3, Herbel, Kálló 2, Kovács, Sipos 4. Edző: Mérész Csaba

Concordia Motax KC Pápa: Kutasi 13/3, Puszta 2, Németh 6/6, Keresztes 19, Vukolic 12. Csere: Hole, Fülöp, Szanati 2, Perger, Domján, Ács 2, Horváth 9/3. Edző: Vajda József.

A hazaiak zsinórban hat győzelemmel a hátuk mögött várták a mérkőzést, míg a vendégek, bár az utóbbi időben rossz szériát fogtak ki, igyekeztek minden tőlük telhetőt megtenni azért, hogy megnehezítsék a már biztosan az első négyben végző Veszprém dolgát.

A fehérmezes Veszprém magabiztosan gyűjtötte be a pontokat megyei riválisával szemben
Fotó: Penovác Károly

A Pápa próbált lendületesen támadni az első negyedben, de figuráik sokszor túl átlátszóak voltak, Mérész csapata könnyen fülelte le próbálkozásaikat. A hazaiak bár törekedtek rá, nem tudtak tökéletesen játszani, a vezetés azonban nem forgott veszélyben, 18:12-re hozták az első negyedet.

A folytatásban továbbra is kihagyott a Veszprém védekezése, a Pápa pedig mintha megtalálta volna a már elején elvesztett fonalat. A listavezető után lopakodtak, és a játékrészben mindössze három ponttal maradtak el vendéglátójuktól.

A harmadik negyedet 44:35-ről kezdték a felek. Ezúttal Körtélyesiék voltak lendületesebbek, erősebbek lettek támadásaik, bár ez a Vajda tanítványok gyengülő védekezésének is betudható, a záró játékrész előtt már 69:52-re vezetett a Veszprém.

Az utolsó negyedben már teljesen demotiváltan játszott a pápai különítmény, már inkább várták a mérkőzés végét, mint a csapattárs passzát. Vajda háromszor is kért időt, de már nem tudott változtatni a játék képén, és bár a Veszprém is kiengedett és a negyedet végül egy ponttal a vendégek nyert, 81:65-re győzött a megyeszékhely csapata.

A jobb csapat nyerte a mérkőzést

Mérész Csaba: - Nem volt jó meccs, de legalább mindenki lehetőséget kapott. Kedden a Vasas ellen játszunk, inkább arra készülünk, ezért is pihent többet ezúttal Vertetics Ádám és Kámán Tamás is.

Vajda József: - Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez, a jelenlegi jobb csapat nyerte a mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!