Családi program

2019.12.05. 16:00

Társasjáték-délután a lovasi faluházban

Gyerekzsivajtól és a felnőttek nevetésétől volt hangos a faluház nagyterme. A veszprémi Családi Társasjáték Egyesület harmadszor látogatott el a községbe, ami azért is kurió­zum, mert ők elsősorban Veszprémben, a Hangvillában szerveznek rendezvényeket.

Szendi Péter

Gyerekzsivajtól és a felnőttek nevetésétől volt hangos a faluház nagyterme. A veszprémi Családi Társasjáték Egyesület harmadszor látogatott el Lovasra, ami kuriózum, mert ők elsősorban a veszprémi Hangvillában szerveznek rendezvényeket

Fotó: Szendi Péter

Bebizonyosodott, hogy a mai virtuális világban igenis szükség van arra, hogy az emberek összejöjjenek, leüljenek egy asztalhoz társasjátékozni, beszélgetni. A szervezők nagy örömére a játékos kedvű felnőttek kikapcsolták mobiltelefonjukat és a társasjátékra koncentráltak.

Gyerekzsivajtól és a felnőttek nevetésétől volt hangos a faluház nagyterme. A veszprémi Családi Társasjáték Egyesület harmadszor látogatott el Lovasra, ami kuriózum, mert ők elsősorban a veszprémi Hangvillában szerveznek rendezvényeket Fotó: Szendi Péter

– A mai rohanó digitális világban az emberek szomjazzák a valódi kapcsolatokat. A munka végeztével élményre, kikapcsolódásra vágynak a körülöttük lévőkkel. Legyen szó családról vagy baráti társaságról, a jó hangulat a lényeg. A gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel szeretnek játszani, ez kovácsolja össze a családot. Ezzel szemben azt látjuk, hogy a hétköznapok gondjai eltüntetik a vidámságot az emberek életéből. Gyakran kapjuk magunkat azon, hogy értékes óráink a monitorok előtt folynak el, virtuális csatornákon vitázva az emberekkel, akikkel alig vagy soha nem találkozunk. A családtagok hiába laknak egy lakásban, mégis mindenki magányos – vallja Karcagi Péter, a Veszprémben négy esztendővel ezelőtt alakult egyesület vezetője.

Több mint száz társasjátékot hoztak, ügyelve arra, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. A játékmesterek segítséget nyújtottak a játékosoknak, betanították őket a szabályokra, így elég hamar elkezdődhetett a társasjátékozás. A hatéves gyermekektől a hetven év feletti felnőttekig bárki, aki játszott, jól érezte magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!