Külföld

2009.05.18. 12:30

Kiürítették az Európai Bizottság épületét tűzriadó miatt

Brüsszel - Kiürítették az Európai Bizottság brüsszeli székhelyét hétfőn, miután észlelték, hogy füst gomolyog a Berlaymont épület teteje körül.

Szausev Xénia

A tűz egy óra körül - nem sokkal a szokásos déli sajtótájékoztató után - keletkezett. Az ebédidő alatt a szokásosnál valamivel kevesebben tartózkodtak az épületben, de így is több száz embert kellett felszólítani az épület elhagyására. José Manuel Barroso bizottsági elnököt biztonsági emberek kísérték ki a Berlaymontból.

Az MTI tudósítója hét tűzoltó kocsit és két mentőautót látott az épület bejárata előtt, de sérültekről nincs hír. Az épület előtti kövezett teret kordonnal zárták el, és az alkalmazottak valamivel távolabb, az utcán várakoztak.

A tűz egyes jelentések szerint azon a felső szinten keletkezett, ahol az EU-biztosok irodái találhatók, egy tűzoltó azonban azt mondta, hogy valójában a pincében, és a füst a csöveken át az épület tetején távozott. Nem sokkal később már sokkal kisebb volt a füst, a tűz a jelek szerint nem harapózott el. 

A négyágú csillag formájú Berlaymont az EU legfőbb végrehajtó testületének, az Európai Bizottságnak a központi épülete, a "Schuman térségnek" is nevezett uniós negyedben. Közvetlen közelében található a tagállami kormányokat képviselő Tanács székháza, ahol jelenleg az EU külügyminiszterei tanácskoznak.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!