Külföld

2009.08.31. 11:21

92 évesen ismét a slágerlistán Vera Lynn

London - Megdöntötte a brit slágerlisták korrekordját Vera Lynn énekesnő, aki fél évszázad után, 92 évesen került fel ismét a húszas toplistára.

MTI

Vera Lynn, aki a lovagi rang női kitüntetettjeinek járó "Dame" előnév viselésére jogosult, a II. világháború idején vált élő nemzeti intézménnyé: hol édes-bús, hol lelkesítő dalaival brit és szövetséges katonák millióiban tartotta a lelket. 

Ő énekelte a háború talán leghíresebb brit hazafias dalát, az 1941-ben Nat Burton által írt "White Cliffs of Dover"-t - Dover fehér sziklái -, amely azóta is rendre felcsendül brit háborús megemlékezéseken.
    
Dame Vera annak idején a legnagyobb brit énekes sztár volt, és még az ötvenes években is folyamatosan szerepeltek dalai a slágerlistákon.
    
Most ismét olvasható neve a legújabb Top 20-as rangsorban, miután a II. világháború kezdetének 70. évfordulójára kiadott CD-je - "We'll Meet Again - The Very Best of Vera Lynn" - azonnal felkerült a húszas listára, olyan neveket megelőzve, mint a U2 vagy Eminem.
    
Lemezkiadója, a Decca közölte: Vera Lynn bebizonyította, hogy korosztályának zenéjére a mai napig odafigyel a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!