Külföld

2009.08.24. 08:34

Egymást mustrálják a lottónyertes olasz faluban - Találgatják, ki nyerhette a 147 millió eurót

Olaszország - Még soha nem voltak annyira "figyelmesek" egymás iránt a lakosok, mint szombat óta abban az olasz faluban, amelyben a rekordnyereményű lottószelvényt vették: mindenki gyanakodva méreget mindenkit, vajon melyikük lett álomgazdag.

MTI

Az illető 146,9 millió eurót nyert - 40 milliárd forintot. A 2 ezer lelkes Bagnone fő "gyanúsítottjai" között van favágó, kőműves, boltos. Miután szombaton este kihúzták a nyertes számokat, a faluban spontán ünneplés kezdődött éjszakába nyúlón a kocsma - avagy kávézó - előtt és benne, ahol a nyertes szelvényt vették. A hangulat vasárnap is örömittas - és bizonyára kissé ittas - volt.

A polgármester a Rai olasz tévécsatornának azt mondta, hogy megkéri a nyertest, adakozzon a tervezett közösségi ház megépítésére. Ő járkál a legárgusabb szemekkel földijei között, ám hiába.

"Ismerem valamennyiüket, láttam őket a szombati bulin, a szemükbe néztem, de semmi olyasmit nem fedeztem fel, ami elárulta volna, melyikük a nyertes" - mondta Gianfranco Lazzeroni.

A vasárnapi misén is nagy tippelgetés folyhatott a fejekben, buzgón mustrálták egymást a hívek. Pedig lehet, hogy egyikük sem lett dúsgazdag, mivel a falu festői szépségű vidéken fekszik, és nyaranta sok turista is felkeresi, így közülük szintén vásárolhatta valaki a lottót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!