Külföld

2009.09.09. 06:47

Esküvői roham szerdán Kínában

Peking - Párok tízezrei kelnek egybe szerdán Kínában, a kilences szám ugyanis a hosszú életet jelképezi. A 2009. 09. 09-es dátumtól ezért a jegyesek házasságuk örökérvényűségét remélik.

MTI

A jövendőmondók az ezen a napon házasodóknak hosszú és boldog közös életet jósolnak. Kanton dél-kínai város felkészült a népköztársaság hatvan évvel ezelőtti megalapítása óta legnagyobb esküvői rohamra. Szerdán 6106 pár szeretne a városban a házasság kötelékébe lépni. 
    
Más városokból is hasonlóan heves esküvői lázról számolnak be. A hotelek és éttermek már régóta foglaltak. Sanghajban ötezer, Tiencsinben (Tienjin) legalább négyezer pár tartja az esküvőjét. Hszian (Xi'an) régi császárvárosban az anyakönyvi hivatal meg is hosszabbítja aznapra a nyitvatartási idejét és megnöveli dolgozóinak számát. 
    
Három héten belül újabb esküvői rohamra számítanak Kínában. Sokan ugyanis október 1-jén, a Kínai Népköztársaság megalapításának hatvanadik évfordulóján akarják összekötni életüket. 
    
Még így sem éri el az esküvők száma az egy évvel ezelőtti augusztus 8-ai adatokat. A pekingi olimpiai játékok nyitónapjának dátumában ugyanis három darab nyolcas szerepel, s ez a szám nem csak szerencsét, hanem gazdagságot is ígér a babonás kínaiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!