Külföld

2009.09.09. 14:38

Remekül szerepel a világbajnokságon a magyar hajléktalan labdarúgó-válogatott

Budapest - Eddig remekül szerepel a magyar csapat Milánóban a Homeless World Cup elnevezésű, hajléktalanok számára rendezett labdarúgó-világbajnokság selejtezőin.

MTI

A vasárnap óta tartó torna eddigi mérkőzésein remek formában volt a magyar válogatott: Japán, Dél-Afrika, Wales, Kazahsztán és Románia csapatát is legyőzte, egyedül Nigériával szemben szenvedett vereséget. 
    
Rákos András, az Oltalom Sportegyesület elnöke az MTI-nek szerdán elmondta, hogy bár eddig is erős ellenfeleik voltak, a csoportgyőzelmek után második helyen jutottak tovább a selejtezőkből. A középdöntőben Romániával, Franciaországgal, Ukrajnával, Angliával és Portugáliával kerültek egy csoportba. 
    
Szerdán Románia felett arattak győzelmet, a meccsen a csapat egyetlen női tagja is rúgott gólt. Őt egyébként játékáért a bajnokságon már kitüntették: megkapta a Nike Fair Play díját, a száz euró értékű sportcsomagot. 
    
Csütörtökön Franciaország és Ukrajna csapatával mérkőzik a magyar válogatott.
    
Rákos András tájékoztatója szerint a csapattagok a kemény meccseken is nagyszerűen játszottak. Mint hozzátette, reméli, hogy a továbbiakban is megőrzik remek formájukat.
    
A hetedik alkalommal megrendezésre került világbajnokságon negyedszer vesz részt a magyar válogatott. Felkészülésüket hónapokkal ezelőtt kezdték meg.
    
A Homeless World Cup adatai szerint napjainkban közel egymilliárd hajléktalan él a világon. A világbajnokság segíthet a játékosoknak abban, hogy leszokjanak a drogokról, az alkoholról, munkát találjanak vagy visszatérjenek családjukhoz - olvasható a HWC honlapján. 
    
Idén 48 ország csapata méri össze képességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!