Külföld

2009.10.09. 16:21

Bajnai Londonban - Magyarország támogatja az EBRD tőkeemelését

London - Magyarország erőteljesen támogatja az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tőkeemelési terveit - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken Londonban.

MTI

A kelet-európai átalakulás pénzügyi támogatására alakult pénzintézet elnöke, Thomas Mirow nemrégiben a bank 20 milliárd euró jegyzett tőkéjének 50 százalékos emelését kérte a részvényes országoktól, arra hivatkozva, hogy a jelenlegi tőkekészlettel az EBRD nem tudja tovább emelni a működési területéhez tartozó országok finanszírozását.

A bank igazgatótanácsa nemrég hagyta jóvá, hogy az országcsoportnak szánt idei finanszírozási összeg 8 milliárd eurós rekordra emelkedjen, de Mirow szerint tőkeemelés nélkül ez az éves folyósítások lehetséges felső határa.
   
Bajnai Gordon az egynapos londoni látogatás végén tartott sajtótájékoztatóján - az MTI kérdésére, hogy lát-e esélyt a kért mértékű tőkeemelés jóváhagyására - egyelőre nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, de kijelentette: a magyar kormány pártolja az EBRD tőkeemelését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!