Külföld

2009.10.27. 11:40

Mobilszolgáltató médiahackje volt az állítólagos meteoritbecsapódás Lettországban

Riga - Sokba kerülhet a Tele2 lett mobiltelefon-szolgáltatónak a hétfői meteoritbecsapódást imitáló reklámfogása: a rigai belügyminisztérium kedden bejelentette, arra készül, hogy felbontsa a céggel kötött szerződéseit - annak ellenére, hogy a szolgáltató kész kifizetni a rendőrség és a mentőszolgálat bevetésével keletkezett költségeket.

MTI

Linda Murniece belügyminiszter elmondta: a minisztérium és a hozzá tartozó hivatalok nem akarnak olyan vállalkozást támogatni, amely figyelmetlen tevékenységével jelentős költségeket okoz. Murniece jogi lépéseket is kilátásba helyezett. 

A hatalmas meteorit becsapódásáról szóló hírek hétfőn jelentek meg, és elterjedtek az egész világon. Hamarosan azonban kiderült: a mobiltelefon-szolgáltató reklámfogásáról van csak szó.

Janis Sprogis, a cég marketingigazgatója hétfő este a nyilvánosság előtt védelmébe vette az akciót és lelkesen magyarázta, hogy ezzel csupán a Lettországban élő embereket akarták inspirálni és megmutatni a világnak, hogy a gazdasági válság ellenére is történnek kreatív és izgalmas dolgok ebben a balti államban. 

A rigai belügyminisztériumban időközben már izzanak a számítógépek: megállapítják, mekkora a számla, amelyet a Tele2-nek állnia kell nem mindennapi reklámhadjárata miatt. Ugyanakkor a minisztérium jogászai azt is vizsgálják, milyen mértékben és milyen körülmények között mondhatják fel a telefonszolgáltatóval kötött szerződéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!