Külföld

2010.01.20. 12:01

Kahn: Buffont a Bayernbe!

A Bayern München korábbi kapitánya, Oliver Kahn szerint az olasz válogatott hálóőre, a világbajnok Gianluigi Buffon lenne az ideális megoldás volt csapata kapusproblémáira.

MTI

"A Bayernnek komoly céljai vannak. Ha pedig valamit el akarsz érni a labdarúgásban, akkor a világ egyik legjobb kapusára van szükséged - nyilatkozta Kahn szerdán a már többször az év legjobb kapusának választott, a Juventust erősítő 32 éves Buffonról. - Egy fiatalabb tehetségnél, mint amilyen például Michael Rensing is, soha nem tudhatod, hogy végül beválik-e."

Jóllehet a müncheniek jelenlegi hálóőre, Jörg Butt bombaformában véd, Kahn mégis a talján sztárra bízná volt csapata kapuját:

"Nem szeretném Buttot megbántani, ugyanis ebben az idényben kiválóan teljesít, de ő már 35 éves, így a Bayernnek ideje alternatívákat kidolgozni a jövőre nézve."

A bajorok sportigazgatója, Christian Negler azonban más véleményen van. Az elmúlt hétvégén leszögezte, a német sztárcsapatnál nincs kapusválság:

"Ha a következő szezonban is Jörg Butt lesz a csapat első számú portása, akkor semmi problémánk nem lehet."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!