Külföld

2010.06.06. 06:14

Közös szurkolás, tánc és zene a Copacabanán

Rio de Janeiro - Mintegy húszezer néző szurkolhat együtt a riói Copacabanán a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság 64 mérkőzésének idején a FIFA Fan Fest keretében.

MTI

A sportág nemzetközi szövetségének kezdeményezésére a vb-helyszíneken kívül Rio de Janeiro mellett Rómában, Párizsban, Berlinben, Sydneyben és Mexikóvárosban lesz hasonló rendezvény, melynek célja a sportág rajongóinak összehozása.

A riói városvezetés tervei szerint többek között 25 koncert tölti majd ki a mérkőzések közötti időket. A létesítménybe a vb nyitónapját megelőzően, jövő csütörtökön ingyenes lesz a belépés.

A dél-afrikai torna alatt az összecsapásokat 120 négyzetméteres óriáskivetítőn követhetik majd a szurkolók. A brazil válogatott mérkőzései alkalmával a képernyőt kifelé fordítják, hogy a strandon lévők is csatlakozhassanak, és akár százezren szoríthassanak együtt kedvenceiknek.
"A Fan Fest jó bemelegítés lesz a 2014-es brazíliai világbajnokságra" - jelentette ki a riói turizmusért felelős Antonio Pedro Figueira.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!