Külföld

2011.02.26. 06:13

Új-zélandi földrengés - Emelkedett a halálos áldozatok száma

Emelkedett az Új-Zélandot kedden megrázó nagy erejű földrengés halálos áldozatainak száma, a szombaton nyilvánosságra hozott adatok szerint legkevesebb 144-en haltak meg a természeti csapásban.

MTI

A szigetország hatóságainak jelentése szerint a romok átkutatása továbbra is folyik, de már kevés a remény arra, hogy túlélőkre bukkanjanak. Legutóbb szerda délután került elő élve egy nő. 
 A halálos áldozatok száma nagy valószínűséggel korántsem a végleges, mert nagyjából 200 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.
Húsz ország állampolgárai vesztették életüket a Christchurch városát ért katasztrófában. Új-zélandiak mellett főként ázsiai - japán, kínai, indiai és tajvani - áldozatai vannak a földrengésnek.
Bob Parker polgármester közölte, hogy 340 megrongálódott épületet le kell bontani a város keleti részében, amelyet leginkább sújtott a katasztrófa. Közben újabb 200 rendőr érkezett Christchurchbe, hogy segítsenek kollégáiknak a közrend fenntartásában, egyebek között a zavarosban halászó fosztogatók elleni fellépésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!