Külföld

2011.02.14. 06:23

Utcai lövöldözés Mexikóvárosban: hét halott

Toluca - Egy utcai lövöldözésben hét ember meghalt és egy megsebesült vasárnapra virradóra Mexikóváros egyik külvárosában mexikói belügyi tisztségviselők közlése szerint.

MTI

A belbiztonsági hatóság szóvivője Edgar Sánchez bejelentése szerint a fegyveres összetűzés a főváros északi határán tört ki, s a holttestekért - az egyik áldozat nő volt - egyelőre nem jelentkeztek a hozzátartozók.

Alfredo Albiter ügyészségi szóvivő szerint folyik a nyomozás a gyilkosságok ügyében, s a hatóságok nem zárják ki, hogy az utcai drogárusok vitája, a drogpiac újrafelosztása állhat az utcai lövöldözés hátterében.

A körzetben egy januári utcai lövöldözésben - amelyben két drogbanda csapott össze - nyolc ember halt meg.

Vasárnap Ciudad Juárezben is véres leszámolás volt: helyi idő szerint délután két óra tájban fegyveresek támadtak egy karosszériajavító üzemre, s négy fiatalembert - valamennyien egyetemisták voltak - agyonlőttek, további hármat megsebesítettek. Ciudad Juárezben - ahol drogkartellek vívnak hosszú ideje véres háborút - tavaly több mint 3.100 gyilkosságot követtek el, s ezzel csúcstartó a latin-amerikai országban.

Mexikóban szombaton legkevesebb harminc halálos áldozata volt több incidensben a drogháborúnak. A legvéresebb támadás célpontja egy guadalajarai bár volt: a lokálra kézigránátot dobtak szombat hajnalban, majd az ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak a szórakozóhely vendégeire, s hat embert - három nőt és három férfit, köztük egy kolumbiai és venezuelai állampolgárt -  megöltek, további 37-et megsebesítettek, köztük öt embert súlyosan.

Szemtanúk szerint a fegyveresek egy kisteherautóval és két taxival érkeztek helyi idő szerint hajnali négykor a Butter Club nevű lokálhoz, s a már távozó vendégek között rendeztek vérfürdőt. A leszámolás állítólag egy összeszólalkozás következménye volt, a szóváltás egyik résztvevője korábban azzal a fenyegetéssel távozott a szórakozóhelyről, hogy megtorolja sérelmeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!