Külföld

2011.09.24. 12:21

Egyiptom - az ideiglenes államfő tanúvallomást tett a Mubarak-perben

Kairó - Tanúvallomást tett a Mubarak-per szombati tárgyalásán Egyiptom ideiglenes államfője, a fegyveres erők főparancsnoka, de az áldozatok ügyvédjei szerint a meghallgatást az előre meghirdetettnél előbb kezdték el és fejezték be, ezért ők nem tudtak neki keresztkérdéseket feltenni.

MTI

Mohamed Huszein Tantávi tábornok február 11-én vette át az államfői hatalmat a lemondásra kényszerült Hoszni Mubaraktól. Az előző húsz évben Mubarak védelmi minisztere volt, s ezt a tisztséget megőrizte az új kormányban is. Mubarakot belügyminiszterével, Habíb el-Adlival és hat másik vezető tiszttel együtt azzal vádolják, hogy bűnrészes a biztonsági erők általi fegyverhasználatban. A január 25-étől 18 napon át tartó tiltakozó megmozdulások idején eldördült lövésektől több mint 850 ember vesztette életét.
   
"Mire az ügyvédek megérkeztek, a meghallgatás már véget ért" - panaszkodott újságíróknak az egyik ügyvéd, Váel Zekri.
   
Omar Szulejmán, az elkergetett államfő legbelsőbb köréhez tartozó politikus már a múlt héten tanúvallomást tett, de zárt ajtók mögött, és semmi nem szivárgott ki azzal kapcsolatban, hogy mi hangzott el azon a tárgyaláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!