Külföld

2011.09.16. 18:01

Strauss-Kahn beismerte, hogy meg akarta csókolni az újságírónőt

Beismerte párizsi rendőrségi kihallgatásán Dominique Strauss-Kahn (DSK), a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője, hogy annak idején közeledni próbált Tristane Banon francia újság- és regényírónőhöz, aki panaszt emelt ellene a hatóságoknál nemi erőszak kísérlete címén - jelentette be pénteken egy, a nyomozáshoz közel álló forrás.

MTI

A négy nappal korábbi rendőrségi meghallgatásról azután kérdezték az említett forrást, hogy a L,Express című hetilap online kiadása közölte: DSK a 2003-ban lezajlott találkozó során azzal próbálkozott (sikertelenül), hogy megcsókolja a fiatal nőt, és a kísérletezés sikertelensége nyomán feladta. DSK ügyvédje a maga részéről semmit sem volt hajlandó mondani.
   
Banon még júliusban emelt panaszt DSK ellen a 2003 februári találkozón lezajlottak miatt. A férfi "képzelt jelenetnek" minősítette azt, amit a nő előadott, és rágalmazásért eljárást indított ellene. A nyomozók egyelőre meghallgatták a feleket, és a párizsi ügyészség később dönti el, hogy lesz-e az ügynek folytatása.
   
DSK szeptember 4-én tért haza New Yorkból, miután az amerikai igazságszolgáltatás ejtette az ellene folytatott eljárást, amely egy szállodai szobalány nemierőszak-panasza nyomán kezdődött el. A vádló, Nafissatou Diallo végül nem tűnt eléggé szavahihetőnek ahhoz, hogy az ügyészség bízzon az esetleges per megnyerésében.
   
A volt IMF-vezér vasárnapra a TF1 francia közszolgálati tv-nek ígért interjút az ellene szexuális bűnügyek címén megfogalmazott vádakról, illetve politikai jövőjéről. DSK korábban a 2012-ben esedékes franciaországi elnökválasztás első számú esélyese volt, ám győzelmi reménye a New York-i meggyanúsítással szertefoszlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!