Külföld

2011.12.21. 19:56

Kiirtották egy falu lakosságát

Szíriában katonák körülvették és lelövöldözték egy egész falu lakosságát - jelentette szemtanúk beszámolóira hivatkozva szerdán egy jogvédő szervezet.

MTI

A török határ közelében fekvő térséget szombat óta támadta a hadsereg. Kfar Ovaid hegyi falu lakói a letartóztatástól való félelmükben elmenekültek otthonukból, de a katonaság kedden beszorította őket egy völgybe, és tankokat, rakétákat és nehéz géppuskákat is bevetve vérengzést rendezett a soraikban. Mintegy 110 ember vesztette életét - mondta el egy túlélő az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH). A halottak közül 56-ot Kfar Ovaidban, a többit a közeli falvakban szerdán eltemették.

Ugyanebben a térségben a hét elején 60-70 szökött katonát lőttek le. Az emberi jogi aktivisták szerint azonban a falu lakosai között nem voltak katonaszökevények. A hadsereg bomlása miatt az utóbbi hetekben egyre gyakrabban vannak összecsapások a belbiztonsági erők és a dezetőrök között.

Az OSDH szerint a kormány azért szánta el magát az ilyen brutális leszámolásra, hogy a külföldi megfigyelők megérkezte előtt megtörje az ellenállást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!