Külföld

2012.01.03. 09:04

A Facebook-on mentették meg az apa életét

A Facebook tökéletes arra, hogy megtalálja az ember a régi barátokat, ismerősöket, távol élő rokonokat, vagy éppen új barátokat szerezzen. De hogyan kap egy második esélyt az életre egy kétgyermekes apuka, aki haldoklik

Nánási Regina

Damon Brown 38 éves seattle-i férfi végső elkeseredésében fordult a közösségi portálhoz. Sürgősen vesére volt szüksége. Bár tudta, hatalmas kérés, mégis megpróbálta.

 

 

A kétgyermekes apa hiába várt vesére hosszú ideje. Ráadásul egy nullás vércsoportú donorra volt szükség, ami nagyon ritka. Állapota azonban folyamatosan romlott.

Végső elkeseredésében a Facebook-on létrehoztak egy oldalt a feleségével, ahol elmesélték az apa megrázó történetét.

Az férfinek szerencséje volt. Több mint 1400-an csatlakoztak az oldalhoz, majd a feleség egyik Facebook ismerőse önként jelentkezett is a „felhívásra”.

Damon Brown néhány héttel ezelőtt megkapta az engedélyt a transzplantáció végrehajtására. A történet ott fejeződött be, ahol elkezdődött: Facebook-on tudatta a jó hírt a világgal, melyre több mint 300 jókívánság érkezett.

A Facebook csodája

Talán meglepő, de az eset nem egyedi. Tavaly ketten is donorra leltek a Facebook-on közzétett felhívással. Sőt, magyar példát is találunk hasonló esetre a Facebookon, ahol csontvelőt kerestek egy fiatal arának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!