Külföld

2012.03.29. 09:08

Michelangelo's Box: a reneszánsz művész épületei 3D-ben

A Michelangelo's Box nevet kapta az az olasz multimediális program, mely a reneszánsz művész Firenzében látható épületeit három dimenzióban kelti életre.

MTI

Michelangelo szobrai és festményei másolatban is megcsodálhatók, az általa tervezett épületekért azonban mostanáig el kellett utazni Olaszországba. Ezen segít az olasz sajtó által "varázsdoboznak" elkeresztelt digitális program. A ferrarai egyetem építészkarán kidolgozott 3D-projekt az első multimediális eszköz, amely a Michelangelo Buonarroti (1475-1564) nevéhez fűződő reneszánsz épületeket mutatja be három dimenziós kivetítésben - egyelőre azokat, melyek Firenze városában találhatók. A Michelangelo's Box segítségével a világ bármelyik pontján magunk köré varázsolhatjuk a Medici-család mauzóleumát vagy a Bibliotheca Laurenziana könyvtárát - mondta el az olasz sajtónak Marcello Balzani projektigazgató.

A projekt a mantovai egyetem korábbi programjához csatlakozott, amely hasonló módon Leon Battista Alberti (1404-1472) épületeit keltette életre (albertisbox.it). A Michelangelo's Boxot legelső alkalommal március 30-án a Ferrarában rendezett 29. Művészeti és Restaurátor Kiállításon és Vásáron mutatják be. Ezt követően a projekt a külföldi olasz kulturális intézetekben és egyetemeken is bemutatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!