Külföld

2012.03.23. 18:41

Óceánjáró balesete - Újabb holttesteket azonosítottak

Szombatra virradóra végeznek az üzemanyag kiszivattyúzásával az olasz partoknál szerencsétlenül járt Costa Concordia óceánjáró roncsából, felszámolva ezzel egy természeti katasztrófa veszélyét - közölte a cég szóvivője pénteken.

MTI

A Costa Concordia 15 tartályában mintegy 2400 tonna dízelolaj volt, az üzemanyag eltávolításán február közepe óta dolgozott egy holland cég. A tartályokat a kiszivattyúzást követően tengervízzel töltötték fel, hogy stabil helyzetben tartsák a megdőlt hajót.

A hajó elszállítása ugyanakkor várhatóan még legalább 10-12 hónapba fog telni. Arról sem született még döntés, hogy a hajót elvontatják-e, vagy pedig a helyszínen szétszedik és darabokban szállítják majd el.

Ezzel párhuzamosan pénteken egy újabb áldozat, egy német nő személyazonosságát sikerült azonosítani, akinek a holttestét még a múlt hónapban emelték ki a hajóroncsból.

A 290 méteres hajó január 13-án éjjel futott zátonyra Giglio szigeténél, a Tirrén-tengeren. A szerencsétlenségben a fedélzeten tartózkodó 4229 emberből 32 vesztette életét, köztük egy magyar állampolgár is. Két áldozat holttestét továbbra sem találták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!