Kultúra

2009.01.07. 03:29

Újévi optimizmus szimfonikus zenével

<b>Balatonfűzfő</b> - Muzsikával köszöntötték az új esztendőt a település lakói; a váci szimfonikusok adtak újévi koncertet hétfő este a művelődési ház nagytermében.

Gaál Julianna

Nem első alkalommal lépett fel a Váci Szimfonikus Zenekar Balatonfűzfőn, közkívánatra a hagyományteremtő szándékkal megrendezett első újévi koncertre is őket hívták meg. 

A tóparti település lakóinak rajongása nem volt megalapozatlan, a zenekar művészei a művelődési ház nagytermében igazi vidám, bohókás újévköszöntő hangulatot teremtettek Strausszal, Lehárral, népszerű operettslágerekkel.

Újévkor a legtöbben fogadalmat teszünk - emelte ki köszöntőjében Tóth Betty, a művelődési ház igazgatója -, idén ebben a válságos helyzetben sokan csak azt kívánjuk, hogy ez az év ne legyen rosszabb, mint a tavalyi. 

Engedjék meg nekem - folytatta a gondolatot az igazgatónő -, hogy én mégis optimista legyek, mert ha mindannyian bizakodunk, előretekintünk és megpróbálunk a magunk területén mindent megtenni, akkor együttes erővel sikerre vihetjük a dolgainkat.

Amikor ünnepelünk - folytatta a gondolatot Majorné Kiss Zsuzsanna polgármester -, rózsaszín szemüvegen keresztül látjuk a világot. A fűzfőieknek most azonban a sok nehézség ellenére is van okuk örülni. 

A község ugyanis közel százmillió forintot nyert, melynek nagy részét a művelődési központ és a könyvtár felújítására fordítják. A munka most kezdődik - tette hozzá a polgármester asszony -, melynek a gyümölcsét együtt aratjuk le.

Az igényesen összállított műsorban Johann Strauss, Offenbach és Lehár Ferenc népszerű operettslágerei, polkák, keringők hangzottak el, közreműködtek Boncsér Gergely, Szász Katalin és Balogh Csaba, az Interoperett művészei.

Az ünneplésből a közönség sem maradt ki. A zenekar vezetője, Farkas Pál hol Szász Katalint táncoltatta meg a színpadon, hol a nézőket vonta be az előadásba, akiket a szünetben egy pohár pezsgő várt, így mindannyian együtt koccintottak az új esztendőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!