Kultúra

2009.04.15. 02:28

Tájak, érett férfilíra

Zirc - Pásztor János festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a közelmúltban a városi könyvtár és művelődési házban.

Sárvári Zsuzsa

Pásztor János a világra mindig érzékenyen odafigyelő ember volt. Izgatta a táj és a vízpart rejtelme, amely alkotásaiban, természetábrázolásaiban érett férfilíraként jelenik meg, méltatta a művészt Sárvári Zsuzsa kulturális menedzser. 

Pásztor János a nyolcvanas évek végén érkezett Várpalotára, 2005-ben lett az országos festőverseny fődíjasa Velencén, de elnyerte a megyei önkormányzat első díját egy országos pályázaton, különdíjas lett a Bakony-Balaton országos pályázaton, és a Beöthy Társaság különdíját is megkapta Győrben. 

Egy éve él Cseszneken, ahol közel a természethez megtalálta test és lélek békéjét és az alkotás nyújtotta harmóniát. Festményein, pasztelljein, akvarelljein játszik a színekkel és a technikákkal.

Művei könnyen értelmezhetők, a megkapó tájak, az erdők, vizek színvilága és hangulata változatos, melyek az örök mozgást, ritmust és nyüzsgést tükrözik. 

Ahogy Pásztor János vallja magáról: alkotásaim patakokban görgetett, lecsiszolt maszatok. A május 3-áig látogatható tárlat megnyitóján Pusoma Antal és Nyári Hajnalka működött közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!