Kultúra

2009.10.27. 03:29

Légy mindenkor ember - Rubintdiplomát vett át Steinhausz Béláné, a kilencvenéves tanítónő

Csopak - Hetven éve szerezte diplomáját Steinhausz Béláné, ez alkalommal köszöntötték őt a közelmúltban az általános iskolában. Az ünnepeltnek levélben Balás Béla kaposvári püspök is gratulált.

Gaál Julianna

 

Az ünnepeltet Ambrus Tibor polgármester köszöntötte. Kiemelte: a pedagógusi pálya hatalmas felelősséggel jár. A beszéd után Buzás Kelemen, Bajót község önkormányzati képviselője a Bajótért díjat adományozta a tanítónőnek, aki 1963-tól nyugdíjazásáig, 1977-ig tanított a község iskolájában.

 

A rubindiplomát a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara, Steinhausz Béláné egykori alma materének képviselője adta át.

Dr. Cseh Sándor dékán gratulált az egykori diáknak, levelében így fogalmazott: A katedrán töltött évek bizonyítják, hogy Ön megvalósította azt az értékrendszert, amely kifejezi a földi élet egyik célját, hogy légy mindenkor ember, mely magában foglalja Szent Ferenc egyik jelmondatát: Szeress és tedd, amit akarsz. E tartással valósult meg, hogy aktív élete során tudta védeni és fejleszteni az értékek tárházának egyik forrását, az iskolát.

Azt is tudjuk, hogy oly korban tette mindezt, amikor a tanító naponta megküzdött önmagával, mert a külső kényszer háttérbe szorította az igazat, a jót, a szépet. Lehetett azonban bármely nehézség, a feladatot csillagos ötösre oldotta meg.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!