Kultúra

2009.10.27. 03:28

Zenés teadélután a Dubniczay-palotában

Veszprém - A Dubniczay-palota Várgalériájában a napokban rendezett teadélután remek lehetőséget kínált az alkotókkal való találkozásra az irodalom-, a zene- és a művészetkedvelők számára.

Munkatársunktól

A teadélutánt minden hónap harmadik szerdáján megrendezik, ahol a vendégül látott művész egy-egy saját munkáját is bemutatja a közönségnek. A múlt héten rendezett családias hangulatú esemény zenéléssel indult, melyet Tarczy István szolgáltatott basszusgitáron.

A találkozó vendége, Áfrány Gábor médiaművész kiállított munkáiról, a fotográfia mai helyze-téről, fejlődéséről, a digitális fényképezés előnyéről, hátrányáról beszélt.

A képek különlegessége, hogy amatőr felvételek, az internetről válogatta, különböző fotómegosztó oldalakról, megvágta, majd kicsire pusztította őket. Felnagyítva még kivehetők belőlük az alakok, akiket ábrázolnak.

Minden fotó önarckép, amely a művészetben fura dolog, a fotográfiánál különösképpen, hiszen ez egyoldalú tükörkép, melynél nincs mögöttes gondolat.

Közös jellemző a képekben, hogy látszik a fényképezőgép a kézben, így azt a hatást kelti, mintha egy tükör lenne. A technikatörténeti óra után a Vár Ucca Műhely irodalmi folyóiratból tartott felolvasást Kilián László szerkesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!