Kultúra

2009.11.17. 19:29

Szakképzők együttműködése

Zirc - Hat ország intézményei működnek együtt a Leonardo partnerségi projektben, melynek első projekttalálkozóját a napokban tartják Zircen.

Balla Emőke

A 2009 nyarán elnyert pályázat kétéves projektet foglal magába. Célja, hogy a kiválasztott, elősosorban manuális készségeket igénylő szakmák (forgácsoló, központifűtés- és vízvezeték-szerelő, bolti eladó) példáján kidolgozzák a külföldi tanulói mobilitás, szakmai gyakorlatok elismerhetőségi kritériumait, modulokra, egységekre alapozott nemzetközi kvalifikációs leírását, értékelésének tartalmát és rendjét, minőségbiztosításának kereteit.

A projektben hat ország intézményei fognak együttműködni: egy német és egy finn szakképző intézmény mellett a Bakonyi Szakképzés-szervezési Társuláshoz tartozó három magyar szakképző intézmény, a zirci Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium, a várpalotai Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium és a balatonfűzfői Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium.

A partnerek között található egy francia és egy dán főiskola, egy francia felnőttképzési intézmény, valamint egy angol oktatásszervezési intézet, tájékoztatott Wieland Erzsébet, a megyei önkormányzat oktatási és közművelődési irodájának vezetője.

A 2011-ben záruló projektet a Tempus Közalapítvány 18 ezer euróval támogatta, a támogatás a projekt megvalósítását szolgáló nemzetközi mobilitásra használható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!