Kultúra

2009.12.03. 17:25

Játékosan a zenéről

Várpalota - A Várkerti Általános Iskola csapata nyerte a hagyományos Zenevárjáték rejtvényes vetélkedőt.

Szabó Péter Dániel

A hagyományokhoz hűen idén is összegyűltek a várpalotai általános iskolák csapatai, hogy összemérjék zenetörténeti ismereteiket. A 2009-es esztendő három évfordulós zeneszerzőjének, G. F. Händel, J. Haydn és F. Mendelssohn-Bartholdy életéből és műveiből készültek fel a diákok.

A hét palotai iskola összesen 10 csapatot indított, azaz mintegy 50 diák készült fel írásos és hangzó zenei anyagokból. Bár a vetélkedőt a helyi zeneiskola, a Thuri György Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezte az intézmény ebédlőjében, nem volt kötelező, hogy a csapattagok zeneiskolások legyenek.

A hat forduló során a jól felkészült diákoknak a zenei ismeretek mellett történelmi, képzőművészeti, irodalmi és bibliai témákban való jártasságukat is meg kellett mutatniuk, s asszociációs képességeikre is szükségük volt a verseny során. A vetélkedőt a feladatok összeállításáért felelős Borbás Károly pedagógus vezette, míg a zsűrizést Farkasné Szász Mariann végezte.

Végül szoros küzdelemben a Vikol Erzsébet által felkészített Várkerti csapata nyert (Tajti Virág, Juharos Boglárka, Cseh Anna, Nagy Nikolett és Schekk Anna) a Szabóné Dudás Valéria vezette inotaiak előtt, míg képzeletbeli dobogó harmadik fokára Vikol István irányításával a Bán Aladár iskola csapata állhatott, s vehette át "...a zene mindenkié" alapítvány díjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!