Kultúra

2009.12.09. 10:58

Pannon Egyetem GTK - A fiatalok nyelvén

Veszprém - A hazai felsőoktatásban elsőként és eleddig egyedüliként jelent meg a magyar fiatalok által legtöbbet használt internetes közösségi felületen a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara.

Szabó Péter Dániel

A Felsőoktatási Minőségi Díjjal kitüntetett kar idei arculat-újításának is köszönhetően fiatalos, lendületes marketingtevékenységet folytat, melynek során különös hangsúlyt fektetnek az internetes, azon belül is a közösségi oldalakon történő jelenlétre.

Klausz Melinda marketingvezető elmondta, minden olyan oldalon feltűnik a kar, amelyet a célcsoportjába tartozó középiskolások, az úgynevezett "google-generáció" rendszeresen használ. A gazdaságtudományi kar webes honlapjának nyitóoldalán elérhetőek ezek a felületek, de folyamatosan vezetnek be új közösségi technikákat is, melyekről a kari blogban számolnak be. Újdonságnak számít az iwiw-en található GTK KiKi alkalmazás, amelynek köszönhetően közvetlenül is össze tudnak kapcsolódni az oktatók, a jelenlegi és leendő hallgatók, valamint a diplomamunkát és szakmai gyakorlati helyet kínálók.

A GTK Facebook-felületére naponta kerülnek fel a legújabb hírek, információk, de jelen vannak a FlickR képmegosztó portálon, valamint a mikroblogokat kínáló " target="_blank">Twitter-en is, sőt, a napokban indították be az úgynevezett Skype-fogadóórát is, ahol a felvételizők és a hallgatók egyaránt tudnak kérdezni.

Klausz Melinda elmondta, a kar új, egyértelműen fiataloknak szóló honlapján is érvényesülnek a közösségi felületek és tartalmak. A nyitóoldalon található címkefelhőben a honlap látogatói által legkeresettebb tartalmak találhatók, a Wikipédia-felületen az állandó, hosszabb időtávú tartalmakat találhatunk, míg a blogon a híreket, felvételi trükköket és információkat lehet - témakörökre, célcsoportokra bontottan - elolvasni, de az érdeklődők hozzá is szólhatnak, kérdezhetnek, és a saját felületükre fel is posztolhatják a tartalmakat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!