Kultúra

2010.01.06. 11:33

Szövegértési verseny a jobb megértésért

Kiskunhalas - A Magyar Lapkiadók Egyesülete Hírlapot a diákoknak! HÍD programja részeként második éve támogatja a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium dr. Szabó Miklós szövegértési versenyét.

Deák Dóra

A program fontos célkitűzése, hogy a szövegértési és szövegalkotási képesség fejlesztésén keresztül javuljon a fiatalok kritikai gondolkodási-, alkotó- és tájékozódó képessége.

A Szabó Miklós szövegértési verseny több mint egy anyanyelvi ki mit tud, hiszen a diákoknak nem csak a nyelvi kompetenciájukról kell számot adniuk, hanem szükségük van logikus gondolkodásra és magabiztos helyzetértékelésre is az érdekes és változatos feladatok megoldásánál.

A szövegértési verseny idei témája a Bibó Gimnázium egykori diákjának, Miklósa Erikának operaénekesi tevékenysége. Az iskolák január 11-ig nevezhetik be 7. és 8. évfolyamos diákjaikat a kétfordulós versenybe. Az első fordulóban mindenki a saját iskolájában oldja meg az írásbeli és szövegértési feladatokat.

A döntő március 26-án lesz kilenc órakor a kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban, ahol mindenkinek hangzó szöveghez kapcsolódó írásbeli feladatsort és szövegalapú írásbeli feladatokat kell megoldania, valamint szövegolvasás és -mondás is része lesz a megmérettetésnek.

A jelentkezés és a részvétel részletes feltételei az iskola honlapján olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!