Kultúra

2010.02.02. 11:30

Botár Attila a klasszikus formák híve

Veszprém - Egyetlen egy magyar irodalom van, osszuk be - tanácsolta Botár Attila az Utas és holdvilág antikváriumban tartott író-olvasó találkozón. A költővel legújabb kötete kapcsán Brassai Zoltán irodalmár beszélgetett poézisről, ihletről és motivációról.

Szabados Judit

A veszprémi költő mesélt arról, hogy mi vonzotta a klasszikus, kötött formákhoz, beszélt mestereiről és olvasmányélményeiről is.

Szóba került Szabó Dezső, Kosztolányi, Apollinaire és a szintén veszprémi Széki Patka László költészete is, akivel korábban közös kötete is jelent meg a költőnek. Beszélt barátságukról, esztétikai elvbeli különbségeikről, egymás megbecsülésének fontosságáról. 

- Lehetett a géntérképeinken valami egyezés, ami egymáshoz vonzott bennünket - mesélte.

Versein csiszolgat, javítgat, miután papírra vetette őket, köteteiben vendégszövegekkel is találkozhat az olvasó. Úgy véli, nincsen népies, népi vagy urbánus irányzat, csak egyetlen egy magyar irodalom van, azt kell beosztani.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!